Напредњаци се враћају на власт у Новој Вароши

Помирење: Радосав Васиљевић и Дарко Глишић,лево Крсто Јањушевић

Помирење: Радосав Васиљевић и Дарко Глишић,лево Крсто Јањушевић

После годину дана напредњаци се враћају на власт у Новој Вароши захваљујући договору са Групом грађана која их је сменила прошле јесени. Нова владајућа коалиција имаће 21 од 27 одборника и поред СНС и ГГ „Нови људи за Нову Варош“ у њој су још и СПС, НС, СДП, ПС и ПУПС, док у опозицију иду ДС и Двери.

Половином септембра прошле године ГГ, ДС и НС су сменили коалицију око СНС захваљујући гласу незадовољне одборнице напредњакам Гордани Кхоуитар, а у међувремену су им се придружили и СДП и ПУПС.
Летос су међутим почели преговори о новом страначком прегруписавању, а детаље постигнутог договора данас је на конференцији за штампу у Новој Вароши саопштио Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС.

-У Новој Вароши се у предходном периоду нагомилало доста проблема јер се власт није њима бавила због сталних страначких тензија, а прече је било ко ће придобити кога одборника од тога где ће се асфалтирати сеоски пут . Време је да се у интересу грађана на све те сукобе стави тачка. Покушаћемо да у наредном периоду скупа са Групом грађана и другим коалиционим партнерима направимо резултате који ће донети потребан мир и бољитак општини и њеним грађанима-рекао је Глишић.

Седница Скупштине општине Нова Варош на којој ће и званично доћи до смене власти одржаће се најкасније у наредних петнаестак дана. Према догову, председник општине остаће Радосав Васиљевић из ГГ „Нови људи за Нову Варош. Његов заменик биће бивши председник Бранко Бјелић из СНС, који ће на овом месту заменити демократу Славишу Пурића. За председника Скупштине општине биће изабран Горан Колашинац (СНС), уместо Николе Јелића (НС) који је именован за директора Шумског газдинства „Пријепоље“ за три општине.

-Много је животних проблема грађана који се не могу решити без помоћи и чвршће везе са републичком влашћу и председником државе Александом Вучићем. Држава ће нам помоћи да коначно наплатимо таксу од „Дринско-лимских ХЕ“ која на годишњем нивоу износи 100 милиона динара, а 100 милиона динара добићемо и за реконструкцију пута од градског насеља Браношевац према Хотелу „Панорама“ која нам је кључна за развој туризма, а на коју чекамо годинама. Имамо и усмено обећање да ће нам држава помоћи у реализацији пројкта водоснадбевања шест села божетићког краја – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

-Демократе нико није терао из власти, сами су отишли и мени је жао због тога- рекао је Васиљевић.

Централа СНС распустила је и свој општински одбор у Новој Вароши, а за његовог повереника је постављен народни посланик и повереник СНС за Златиборски округ Крсто Јањушевић из Прибоја.

(Опширније у новом броју „Варошких новина“ које излазе из штампе у петак 8. септембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.