"VIVA VOX": Светска атракција и у Новој Вароши

Чиста десетка :

Чиста десетка : "Viva Vox" на сцени Дома културе

Савршени вокали, шаренолик репертоар, оригинални музички аранжмани и добра кореографија обележили су концерт најпопуларнијег „а капела“ хора у земљи „VIVA VOX“, одржаног у суботу вече у препуној сали нововарошког Дома културе. Сјајни „воксовци““ су изузетним певачким умећем, али и снажном енергијом и врцавошћу , успели да наруше углавном камерну атмосферу у домаћем гледалишту, тако да је овог пута и публика заједно са четрдесетак извођача на сцени заслужила чисту десетку.

Већ после првих акорда било је очигледно да ће овај музички догађај бити један од најквалитетнијих у протеклих пар година. Узбудљива музичка шетња, кроз коју је Нововарошане водила живахна и симпатична диригенткиња Јасмина Лорин, обухватила је широк спектар разноликих стилова и жанрова, од Џибонија до Нирване, преко хитова Квина, Дипеш мод, Сие, Џона Ленона, ЕКВ-а, Дина Дворника, до чувених рокенрол класика, какав је Фредијева „Bohemian Rhapsody“или музичка „грмљавина“ Рамштајновог „Du hast“. Један од најупечатљивих момената било је извођење нумере „Амено“ када је читава сала ДК светлела у мраку будући да су се „воксовци“ на сцени поигравали минијатурним лампицама, јединим извором слабашне светлости, и тиме допринели мистичности саме нумере. Након тога, све је грмело од аплауза, а сјајна атмосфера трајала је готово два сата, након чега је уследио први, а потом и други бис. Завеса је спуштена уз изворну народну песму „Ајде Јано“, а публика и извођачи су се растали у нади да ће оваквих сусрета бити и у будућности.

Хор „VIVA VOX“ постоји, иначе, још од маја 2005. Четири године касније у своје наступе уводе ритмичку подршку битбокса,окрећу се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње и ова комбинација их чини јединственим у земљи. Врхунац њихове досадашње каријере је концерт у сали Генералне скупштине Уједињених нација поводом прославе православне Нове године 14.јануара 2014., а имали су успешне концерте и у Кини, Пољској, Аустрији, Белорусији...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.