За млађе основце настава у Вртићу

Још трају радови: зграда старе школе

Још трају радови: зграда старе школе

Ђаци  првог и другог разреда Основне школе “Живко Љујић” наставу ће и ове јесени похађати у просторијама нововарошке Предшколске установе јер још увек нису завршени лане започети радови на санацији међуспратне конструкције на згради старе основне школе. Трећаци и четвртаци ће, као и прошле школске године, на наставу у “нову” зграду школе у којој знања стичу ђаци старијих разреда.

-Од петка 1.септембра настава ће се одвијати у Вртићу у две смене. У првој, која траје од 8 и 30 до 12 и 20, биће прваци, док ће часови за ученике другог разреда трајати у периоду од 12 и 35 до 16 и 50 уз план да се смене уобичајено месечно ротирају – каже Ристо Поповић, директор ОШ“Живко Љујић“.

Друга фаза радова на реконструкцији школе започела је прошлог лета. Пројекат реализује Министарство просвете средствима Светске банке за обнову и развој у износу од око 35.000 евра.

-Најзначајнији део посла на реконструкцији зграде је завршен. Остало је да се санира зборница и још пар просторија, а оквирно би ови радови требало да буду завршени за око месец дана. Нисмо, међутим, сигурни да ће овај рок због спорости администрације и увођења подизвођача бити и испоштован – наглашава Поповић и додаје да би ових дана требало да започну радови и на комлетном уређењу школског дворишта које ће средствима од преко 3.000.000 динара финансирати локална самоуправа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.