Планинка из Петловца победила на Сиријади

Најбољи произвођачи сира са председником општине

Најбољи произвођачи сира са председником општине

Најбољи пуномасни златарски сир на овогодишњој Сиријади произведен је у приградском насељу Петловац, у колиби планинке Видосаве Мачић. Одлуком стручног жирија 21. Златарске сиријаде , друго место припало је домаћинству Драга Бојовића из Мишевића, а треће Новаку Стаматовићу из Нове Вароши.

На Сиријади која је јуче одржана у Божетићима излагало је 26 произвођача, а стручни жири је имао тежак посао јер су сви изложени сиреви били за медаљу.

А без квалитетног сира нема ни укусне хелдопите, која је један од адута из гастро понуде златарског краја.На Сиријади је и бирана најбоља пита од хелдовног брашна, а први пут и најбоља пита савијача. Најбољу хелдопиту спремила је Миланка Ђенадић из Акмачића, а савијачу од сира Маријана Ботић из Нове Вароши. Миланка Ђенадић освојила је и трећу награду за питу савијачу, док је друго место припало Миланку Поповићу из Божетића. Друго место у такмичењу најбољих хелдопита освојила је домаћица Слађана Луковић из Божетића.

И овогодишњу Сиријаду у организацији Туристичко-спортског центра „Златар“ помогла је општина Нова Варош. У културно-уметничком делу програма наступили су фолклорни ансамбл Дома културе, певачи из вика и трубачки оркестар Ивана Ђенадића из Акмачића.

Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе 8. септембра.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.