Ванредна ситуација због суше

Мештани у проблему: Врело у Штиткову (архивски снимак)

Мештани у проблему: Врело у Штиткову (архивски снимак)

На целој територији општине Нова Варош уведена је ванредна ситуација због проблема у водоснадбевању који су последица дуготрајне суше, а одлуку је јутрос донео Општински штаб за ванредне ситуације.

Апелу за помоћ одазвала се Војска Србије која је већ упутила две камионске цистерне за воду, укупне запремине десет кубика.

-Војне цистерне су од јуче на терену и све док буде потребе допремаће воду за пиће мештанима из угрожених села. Радићемо у кординацији са председницима месних заједница који су најбоље упућени у ситуацију на терену-каже Радивоје Бујишић, начелник Општинског штаба за ванредне ситуације.

Најтежа ситуација је у селима на падинама Јавора, познатом сточарском крају, а проблема са водом има и у другим деловима општине.

-Ситуација је алармантна, због чега смо као и пре пет година затражили помоћ војске, а очекујемо и помоћ државе у нафти за рад цистерни. Ни најстарији мештани не памте овако високе температуре у ово доба године, а проблема има у готово свим селима. Због дуготрајне суше утањила су изворишта и пресушили планински потоци , а од јутрос је суво корито и реке Вршевине у Божетићима на којој су мештани појили стоку. Уколико вода понире негде узводно у кориту, кшто се раније дешавало, санираћемо оштећење, али ако је Вршевина пресушила због временских неприлика у великом смо проблему- каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.