Формиран Привредни савет општине

Саветодавна улога : зграда општинске управе

Саветодавна улога : зграда општинске управе

Општина Нова Варош формирала је Привредни савет како би унапредила институционалну подршку локалној привреди и подстакла иначе слабашну привредну активност. Ово саветодавно, стручно тело, бавиће се питањима од значаја за побољшање привредног оквира у златарском крају, које у ширем контексту обухвата и сегменте запошљавања, образовања, дефинисање и праћење стратешких докумената развоја, економских и других развојних програма, као и унапређење рада Општинске управе и јавних предузећа.

На основу одлуке Општинског већа Савет ће бројати седам чланова, од чега су шест представници локалне привреде. Тело ће радити у саставу : Мићо Зорић , Ангела Суботић Поповић, Нађа Колашинац, Жељана Мандић, Фико Авдић, Мишко Ботић и Радосав Васиљевић, председник општине и већа, који ће координирати радом овог тела.

-Окупили смо угледне привреднике, доказане на својим пословима и у различитим делатностима којима се баве. Реч је о нестраначким личностима, спремним да локалној управи помогну у развоју привреде и даљој афирмацији општине –каже председник општине Радосав Васиљевић.

-Задатак Привредног савета је да даје мишљења и покреће иницијативе везане за локални економски и привредни развој, разматра питања и доноси закључке од привредног значаја за општину, предлаже мере и активности, пружа саветодавну подршку општинском руководству и канцеларији за локални економски развој, као и да даје конструктивне предлоге јавним предузећима чији је оснивач Општина-каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.