Пакети за 300 угрожених породица

Подела пакета  током августа:Нова Варош

Подела пакета током августа:Нова Варош

Влада Републике Србије, посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Црвеног крста Србије, обезбедила је финансијску подршку за куповину четрдесетак хиљада пакета хуманитарне помоћи за социјално најугроженије категорије становништва у стотинак локалних самоуправа у земљи, међу којима је и Нова Варош. Пакети ће бити подељени  током августа , а помоћ у храни и средствима за хигијену примиће 300 породица из наше општине.

-Једнократна хуманитарна помоћ, у укупној вредности од близу 800.000 динара, састоји се од два пакета. У првом су основне прехрамбене намирнице (брашно, уље, тестенине, пиринач, пасуљ, део конзервиране хране ) , док се у хигијенским пакетима налазе се детерџенти за прање рубља, шампони, сапуни, пасте, као и ситније потрепштине за личну хигијену – истиче Милена Јојевић, секретар Општинске организације Црвеног крста, чије су подружнице у свим општинама задужене за дистрибуцију хуманитарне помоћи, а на основу спискова сачињених од стране локалних центара за социјални рад.

Спискови су, иначе, прављени по критеријумима које је препоручило ресорно министарство, а у сарадњи са локалним центрима за социјални рад. Тако је предвиђено да ови пакети буду намењени старачким домаћинствима по удаљеним селима,породицама на граници остваривања права из социјалне заштите, као и онима са више деце, без сталних прихода и са инвалидном децом...

Ову врсту хуманитарне помоћи добиле су општине треће и четврте категорије развијености. Донација се локалним самоуправама широм земље дели већ девету годину за редом.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.