"Златарфест" почео концертима

Манифестацију је свечано отворио председник општине Радосав Васиљевић

Манифестацију је свечано отворио председник општине Радосав Васиљевић

Богатим културно-уметничким програмом и спектакуларним ватрометом, синоћ је у Новој Вароши свечано отворен пети по реду „Златарфест“. Пред више хиљада посетилаца на градском тргу су певали Ана Кокић и Жељко Шашић, а богат културно-забавни и спортски програм организатори најављују и у наредна три дана.

Фестивал је званично отворио председник општине Радосав Васиљевић који је гостима нововарошког краја пожелео срдачну добродошлицу, а суграђанима добру забаву и дружење.

- Препознатљиви смо по природним богатствима, огромним туристичким потенцијалима, срдачним људима и добрим домаћина и циљ “Златарсфеста” , који је из године у годину на све вишем нивоу, управо јесте да све ове благодети промовишемо на најбољи начин – уз дружење и забаву. Очекујемо до сада најбољи фестивал, највише посетилаца и гостију, а сви који су томе допринели заслужују велику захвалност – рекао је Васиљевић.



У оквиру “Златарфеста” јуче је одржана и Пета смотри фолклора и народног стваралаштва, уз учешће преко 200 играча из пет културно-уметничких друштава са подручја Златиборског и Моравичког округа.

Талентовани млади играчи и чланови оркестара одржали су заједнички концерт народних игара и песама у Дому културе, током којег су кроз извођење 11 кореографских дела представили део богате културне баштине инспирисане изворним народним стваралаштвом. Учествовали су културно-уметничка друштва која раде при домовима културе у Новој Вароши, Ивањици и Пријепољу, фолклорна секција Библиотеке из Ариља и чланови КУД-а „Гајрет“ из Сјенице.

На “Златарфесту” данас можете погледати:


Новинари „Варошких новина“ и овог „Златарфеста“ биће на лицу места и пропратити све манифестације, а опширнији извештај о томе можете прочитати у идућем броју нашег листа који је на киосцима од 3. августа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.