Трубачи из Акмачића на Сабору у Гучи!

Прегршт награда: Оркестар Ивана Ђенадића

Прегршт награда: Оркестар Ивана Ђенадића

Оркестар Ивана Ђенадића из Акмачића победио је на предтакмичењу на Коловрату и тако обезбедио учешће на Драгачевском сабору трубача у Гучи. На највећој смотри трубе на свету, од 9. до 13. августа, надметаће се 20 најбољих оркестара из Србије, а трубачима из Акмачића ово ће бити треће учешће.

У такмичарском делу овогодишњег Сабора у Гучи оркестар Ивана Ђенадића свираће песму „На Морави воденица стара“ и коло „Шаран“.

-Мада је награда у Гучи сан сваког трубача и трубачког оркестра, тренутно не размишљамо о томе. Најважније је да добро увежбамо нумере и да се на најбољи могући начин представимо публици и стручном жирију – каже за „Варошке новине“ шеф оркестра Иван Ђенадић.

За десетак  година свог постојања оркестар Ивана Ђенадића освојио је прегршт награда на саборима трубача западне Србије. На Златибору су 2006. освојили награду за најизворније музицирање, док су на Коловрату награђивани више пута. Награда за прву трубу додељена им је 2009.,трубу публике освојили су 2013. и 2015., награду за најбољу песму 2012. и 2016., док су други оркестар на такмичењу били 2011. године.

На 12. Сабору трубача југозападне Србије на Коловарту који је од ове године и предтакмичење за Гучу, протеклог викенда надметало се шест сениорских оркестара. Поред оркестра Ивана Ђенадића, музицирали су и оркестри Боривоја Новаковића из Чајетине, Александра Грујичића из Драглице, Јована Пантелића из Ужица, Миша Баковића из Пријепоље, као и оркестар „Драгачевске трубе“ из Гуче. За најбољег трубача проглашен је Драган Павловић из оркестра „Драгачевске трубе“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.