На Златару победио рабаџија из Дражевића!

За награду кући одвукао јелов трупац

За награду кући одвукао јелов трупац

Видомир Петаковић из Дражевића победио је са својом запрегом на такмичењу рабаџија одржаном на Златару, а кући је за награду одвукао јелов трупац.

На такмичењу организованом у оквиру “Сусрета златарских села”, на вису Џаде у Мушковини надметало се седам рабаџија и воловских запрега. У вучи јеловог трупца од 1,54 кубика друго и треће место заузели су Радојко и Томислав Матијевић из Вилова, захваљујући снази својих волова и постигнутом времену по петровданској врелини.

У старим чобанским вештинама, спретности дрвосеча и спортским дисциплинама ове године су се на пољанчету у близини Сувог бора надметали горштаци из седам села пријепољске и нововарошке општине. Делије из Горњих Горачића нису имале премца у вучењу конопца, надвлачењу кличка, скоку у даљ и стругању трупца кладаром.Екипа Карауле, која први пут учествује на манифестацији, била је најбоља у фудбалу и бацању камена с рамена, док је Мушковини припала награда у одбојци, а Правошеви у трчању на ливади.

Домаћин шестих „Сусрета златарских села“ била је Правошева, а идућег лета такмичаре ће на Џади дочекати и угостити Дрмановићи са својим спонзорима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.