Нововарошанима свега две МОСИ медаље!

Лане сребро ове бронза

Лане сребро ове бронза

Две медаље, сребро и бронза, учинак су спортиста из Нове Вароши на 54. Међуопштинским омладинским спортским играма МОСИ које су јуче завршене у Пљевљима. Освојили су их фудбалери и кошаркаши, док смо у осталим дисциплинама имали мршав учинак.

Сребро су освојили фудбалери. Они су финалу поражени од домаћина Пљеваља резултатом 2:1, мада су на полувремену водили са 0:1. Образ су осветлали и кошаркаши који петеу годину за редом доносе медаљу са МОСИ. Овај пут освојили су бронзу, а у одлучујућем мечу поражени су од Рогатице резултатом 42:31.

 

На овогодишњим МОСИ учествовалао је више од 2.100 спортиста из 32 општине на тромеђи Србије, Црне Горе и БиХ, што је рекордан број, а Нова Варош је имала 70 такмичара у седам спортских дисциплина. Рукометаши који су лане у Рогатици освојоли једино злато за Нову Варош ове године су били тек шести, као и шахисти, док је екипа у малом фудбалу (футсалу) била седма.У женској конкуренцији Нова Варош је имала екипу једино у бич волеју која је освојила 11 место.
Једини наш такмичар у атлетици Немања Лојаничић, био је седми у скоку у даљ и тркама на 100 и 200 метара.

Нововарошани су прошле године имали четири медаље на МОСИ, једну златну (рукомет) и три сребрне (стони тенис, кошарка и женска екипа у бич волеју).

( Опширнији извештај у следећем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.