Првачићи летовали о трошку општине

На море ишло педесетак ђака: пред полазак на пут

На море ишло педесетак ђака: пред полазак на пут

Педесетак првачића сутра се враћа кући из Херцег Новог где су летовали о трошку Општине Нова Варош. У хотелу “М”, модерно опремљеном објекту апартманског типа смештеном на самој обали мора, они су боравили десет дана, под надзором неколико учитељица и социјалних радница.

У благодетима црногорског приморја овог пута уживали су првачићи из породица слабијег материјалног статуса. Према правилнику Центра за социјални рад, право на бесплатно летовање имали су малишани из једнородитељских породица, корисника сталне новчане социјалне помоћи, као и малишани чија су оба родитеља незапослена. Они су били приоритет, а прилику да први пут ове године летују у Херцег Новом имала је и неколицина првака чији је један од родитеља запослен уз доплату од 5.000, а ако су оба уз додатних 10.000 по детету.

-Ово је један од најбољих програма локалне самоуправе јер у условима беспарице већина родитеља није у могућности да своје малишане одведе на море. Посебна погодност је за сеоску децу чији родитељи због летовања не могу да запоставе газдинство и то у јеку пољопривредних радова. Моја ћерка Јелена је први пут видела море, а досада се није одвајала од породице, тако да је и за њу и за нас родитеље ово било велико и лепо искуство. Подржавамо ову пре свега здраву и хуману акцију Центра и Општине, уз апел да наредних година буде и већи обухват деце– каже Ненад Лојаничић из Акмачића.

Акција бесплатног летовања ђака првака покренута је пре четири године. За ову намену су из буџета за 2017. издвојена средства од око 1.000.000 динара, а помогли су и спонзори.

(Опширније у штампаном издању “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.