И грејање по скупљој цени !

Цене враћене на ниво из 2015.:котларница код болнице

Цене враћене на ниво из 2015.:котларница код болнице

Грејање је у Новој Вароши поскупело за 11 посто чиме су цене враћене на ниво из прошле године.

Тако ће грађани од 1.јула загревање стамбеног простора по метру квадратном, без урачунатог ПДВ-а плаћати 96,80 динара, а пословног 121 динар. Ценовник је коригован и у категоријама грађана и привредних субјеката који услугу грејања плаћају не 12, већ шест месеци односно током грејне сезоне. У том случају цена загревања станова износи 193,60 динара, а пословној простора 242 динара (без пдв-а).

-Предложене цене су на снази већ биле од септембра 2015.до средине марта прошле године, када је Привремени орган донео одлуку да се оне снизе, и то је учињено у два наврата. Због таквог неразумног потеза, повученог искључимо у предизборне сврхе, „Енергија“ је у пословном смислу „дотакла дно“. Кредитно смо се задужили у износу од 6.000.000 динара само да би грејну сезону некако привели крају– каже технички директор предузећа “Енергија Златар НВ ” Никола Јелић.

Одлуку о поскупљењу донело је Општинско веће на предлог предузећа “Енергија Златар НВ” које газдује градским котларницама. Већници су међутим били на „ивици“ да не усвоје овај предлог, негодујући што су, баш као и у случају Комуналног предузећа (које је по истој матрици затражило повећање цена услуга),доведени пред свршен чин.


(Опширније у штампаном издању “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.