На МОСИ из Нове Вароши путује 78 спортиста

Из архиве: са МОСИ 2008. у Новој Вароши

Из архиве: са МОСИ 2008. у Новој Вароши

Свечаним дефилеом свих учесника у Пљевљима ће у среду 5. јула почети 54. Међуопштинске омладинске спортске игре МОСИ. Игре трају до недеље 9. јула, а Нова Варош ће имати 78 такмичара у седам спортских дисциплина: рукомету, атлетици, кошарци, шаху, фудбалу и малом фудбалу у мушкој и у шаху и одбојци на песку у женској конкуренцији.

Како је саопштио Организациони одбор, МОСИ ће бити отворене дефилеом учесника на градском стадиону који почиње у 16 сати. По традицији, одмах након свечаног отварања на програму је фудбалски меч, играју Пожега и Пљевља, као и тркачка такмичења на 800 и 1.500 метара.

На овогодишњим спртским сусретима младих са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ учествоваће више од 2.000 спортиста из чак 37 градова и општина, што је рекордан број, а такмичење се организује у 15 спортских дисциплина. Наш град неће имати представнике у одбојци, риболову, каратеу, планинарству, стоном-тенису, стрељаштву, бициклизму и тенису.

У кошарци, Нова Варош се налази у групи Б са екипама општина Бајина Башта, Жабљак и Чајетина, а у рукомету у групи А са екипама Бијелог Поља и Прибоја. У фудбалу, прву утакмицу, Нова Варош игра са Чајничем и уколико победи састаће се са победником из меча Вишеград- Чајетина. У малом фудбалу Нова Варош се налази у групи Ц са Пожегом, Чајетином и Калиновиком. У одбојци на песку, наше девојке су у групи Б са Ивањицом и Пожегом, док ће распоред такмичења у атлетици и шаху бити накнадно одређен.

Иначе, због несугласица између општинске власти и дела запослених у Спортском савезу, учешће спортиста из Нове Вароши на овогодишњим МОСИ било је под знаком питања. Због тога је пријава за учешће поднета пред сам истек рока, чиме је избегнута велика брука.

Овогодишње МОСИ имаће и богат пратећи музички програм, а концерт између осталих имају Црвена јабука, Прљаво казалиште, Ван Гог, Дејан Петровић и Биг бенд…

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.