Поклонили школи опрему за дечје игралиште

Дар из Швајцарске основцима у Божетићима

Дар из Швајцарске основцима у Божетићима

Хуманитарна организација „Ствар срца“ из Швајцарске поклонила је школи у Божетићима опрему и справе за едукативно дечје игралиште, које је прво овог типа на подручју нововарошке општине. 

Игралиште изграђено односно опремљено на централном делу школског дворишта несвакидашњи је пример терена за учење и игру. Осмишљено је као ризница игре и знања у природном амбијенту, а примерено је дечјем узрасту. Ова несвакидашња играоница на отвореном оплемењена је и инфо-таблама које ће основцима и посетиоцима омогућити да сазнају нешто више о културно-историјским знаменитостима и специфичностима овог дела Старог Влаха.

-Сви бисмо требали да знамо нешто више о свом пореклу и завичају. Да се њима поносимо и чувамо их. Такве вредности би требало да усађујемо младим нараштајима. Управо је то била порука и око 70 уметника из дијаспоре, углавном са подручја Швајцарске, који су захваљујући својим креативним решењима и таленту сјајно идејно осмислил ово несвакидашње дечје игралиште. Међу њима су и „Богородични хор“, КУД „Слога“ из Цириха и Трубачки оркестар „Никитовић“ – каже  Веселинка Топаловић, представница Удружења „Ствар срца“. Ова организација, иначе, свој вишегодишњи рад базира на добровољној основи и хуманитарним активностима, нарочито оним усмереним ка деци и младима, а један од приоритета је и повезивање друштва са сличним удружењима, институцијама, установама и појединцима из Србије.

На необичном поклону, дародавцима се захвалила директорка школе Бранка Зејак, која је нагласила да су чланови овог малог колектива својим радом и залагањем успели да се наметну донаторима и привуку пажњу хуманитараца.

–Захваљујући новом игралишту, наша школа постаће препознатљива у нововарошком крају, а донација је стигла на право место јер се овде школују деца са села која досада нису имала овако занимљиве садржаје за игру и рекреацију – истакла је Зејак.

Пригодној свечаности у Божетићима поводом отварања игралишта присуствовали су и Зорица Весовић, директорка Специјалне школе у Ужицу, и Богдан Филиповић, психолог у ОШ“Живко Љујић“, који су, иначе, божетићку школу и препоручили донаторима. Подршку школи са тридесетак ђака и захвалност дародавцима упутио је и Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.