И у Новој Вароши се укида шалтер за плаћање рачуна за струју

Зграда Електродистрибуције

Зграда Електродистрибуције

Власници бројила од 1. новембра неће више моћи да плате утрошену струју на шалтеру „Електродистибуције“ у Новој Вароши, а са радом ће престати још 105 благајни широм Србије. Грађани ће у будуће рачуне плаћати електронски или на шалтерима Поште, банака и других платних институција.

У Електропривреди Србије кажу да је одлука била очекивана пошто свега 13 одсто корисника рачуне плаћа на шалтерима Електродистрибуције, а чак 87 одсто рачуне за електричну енергију плаћа преко портала „Увид у рачун“, пословних банака и Поште Србије. Свој потез правдају и дигитализацијом и жељом да унапреде пословање и смање трошкове.

- Од 1. новембра ће 106 благајни престати са радом, док ће до 1. фебруара 2025. остати да ради по једна благајна у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Краљеву тамо где су у протелом периоду остварени највећи промети и највећи број трансакција - рекао је Извршни директор „ЕПС Снабдевања“ Александар Бјеличић.

Према његовим речима, грађанима који буду плаћали рачуне путем портала www.portal.eps.rs, Електропривреда ће од 1. новембра ове до 31. октобра наредне године одобравати попуст од 30 динара, колико износи и провизија. Он је подсетио да ЕПС већ одобрава попуст за редовно измиривање рачуна, као попуст од пет одсто због електронског плаћања.

-Банка Поштанска штедионица је понудила провизију од 30 динара грађанима који плаћају ЕПС-ове рачуне на њиховим шалтерима, за износе до 6.000 динара – рекао је Бјеличић.

На шалтерима Електродистрибуције грађани ће и даље моћи да добију информације о рачунима, уговорима, да поднесу приговоре, рекламације и да добију остале информације.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.