Приредба полазника вртића на тргу у Новој Вароши

Програм у оквиру обележавања

Програм у оквиру обележавања

Данас је на градском тргу у Новој Вароши врвело као у кошници. Полазници Предшколске установе „Паша и Наташа“, њих више од 300, костимирани су тачно у подне извели пригодан забавни програм у оквиру манифестације „Дечја недеља“ која се широм света обележава у првој седмици октобра.

-Овогододишњи слоган манифестације је 'Ја сам дете, имам план, толеранција и љубав сваки дан', што нас подсећа да сваки дечји осмех, успех и свака њихова радост су оно што дају смисао нашим напорима и труду. И ову прилику користимо да промовишемо заједништво, игру, другарство и једнакост међу свом децом, јер су она наша будућност и заслужују да расту у сигурном и срећном окружењу – поручили су, између осталог, васпитачи из овдашњег Вртића, а потом заједно са децом извели неколико занимљивих кореографских дела.

Малишани су, иначе, у оквиру програма одржали и својеврсни дефиле, ходајући по импровизованој и оболеженој сцени као прави мали манекени и манекенке, раздрагани и весели су приказали бројне и разнолике костиме, које су данима осмишљавали и шили са својим родитељима и васпитачицама.

Једни су својим креацијама „оживели“ бројне ликове из омиљених бајки, цртаћа, филмова и серија, а други, пак, славили долазак јесени у костимима воћа, поврћа, цвећа, сунца...

Сви заједно су измамили велике аплаузе и симпатије Нововарошана, разгаливши им душу јер су учмалу, паланачку свакодневицу обојили радошћу, уневши мало карневалске атмосфере и дајући јој неки, нови, веселији импулс.

Иначе, у Вртићу ће се Дечја недеља све до суботе 12.октобра обележити и бројним другим садржајима и програмима, као и ликовним, музичким и спортским активностима. А све са циљем да се

скрене пажња јавности колико су деца важна и колико се сви заједно као друштво морамо потрудити да им омогућимо срећно и безбрижно детињство, уз квалитетно васпитање и образовање.

* * *
Текст је део пројекта „Они су наша будућност, пружимо им више“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                            

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.