У Новој Вароши почиње вакцинација против сезонског грипа

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

У Дому здравља у Новој Вароши, у недељу 6. октобра, почиње вакцинација против вируса сезонског грипа. У локалну здравствену установу допремљено је 1.000 доза четворовалентне вакцине, што је за сада, према речима надлежних, довољна количина како би се уочи зиме заштитиле здравствено најосетљивије категорије становништва.

Из Дома здравља апелују на хроничне болеснике, старије грађане и грађанке, као и пацијенте са придруженим и тешким обољењима да се вакцинишу док је још увек стабилна епидемиолошка ситуација.

-Сада је најбоље време да се здравствено угрожене категорије наших суграђана и суграђанки јаве код лекара у Дому здравља, који ће их потом упутити на имунизацију у Службу за здравствену заштиту одраслог становништва (општа пракса). Вакцина је бесплатна, а сам процес имунизације обавља се о трошку државе, која је и овог пута обезбедила довољне количине цепива – каже за „Варошке новине“ директор Дома здравља у Новој Вароши др Бранко Поповић.

Вакцина против вируса сезонског грипа се препоручује и запосленима у свим јавним службама, здравственим радницима, као и лицима смештеним у геронтолошким центрима и установама социјалне заштите.

Завод за јавно здравље Ужице је, иначе, ових дана започео са дистрибуцијом вакцина и осталим домовима здравља на територији Златиборског округа. Уочи зиме Завод испоручи више од 13.000 доза вакцина, а од тога највише за град Ужице (око 4.000 доза).

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.