Због кише одлаже се крос Црвеног крста планиран за 5. октобар

Трче основци и  полазници Предшколске установе- са прошлогодишњег кроса

Трче основци и полазници Предшколске установе- са прошлогодишњег кроса

 Због обилних киша и лошег времена које метеоролози најављују и у дане предстојећег викенда, одлаже се до даљњег крос Црвеног крста који је био планиран за суботу 5. октобра на Градском стадиону „Браношевац“.

-Уколико временске прилике дозволе крос ће бити одржан у идућу суботу 12. октобра, о чему ће школе бити благовремено обавештене- каже за „Варошке новине“ Милена Јојевић, секретарка Општинске организације Црвеног крста у Новој Вароши.

„Трку за срећније детињство“ у којој учествују ученици основних школа и Предшколске установе, Црвени крст традиционално организује у октобру широм Србије. У Новој Вароши под покровитељством локалне самоуправе, и у сарадњи са образовним установама, Домом здравља, Полицијом, Домом културе и Спортским савезом.

-Мото такмичења, који има традицију дугу скоро две деценије, јесте 'Имамо циљ – дођи на старт'. Црвени крст трку организује у циљу промоције здравих стилова живота међу најмлађима, као и подстицаја такмичарског духа, пријатељства и солидарности – каже Јојевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.