Општина Чајетина обрадовала 140 ђака првака

По 15.000 динара, књига и чланска карта библиотеке (Фото: Фото Николић)

По 15.000 динара, књига и чланска карта библиотеке (Фото: Фото Николић)

Од наредне године, Општина Чајетина ће обезбедити бесплатне уџбенике за све социјално угрожене породице, чиме ће још снажније подржати образовање наше деце. Ове године, уз новчану помоћ за 140 ђака првака, пружена је и додатна подршка у виду књига и чланских карти за библиотеку.

У Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини одржана је свечана подела новчане помоћи за 140 ђака првака, при чему су малишани добили по 15.000 динара, књигу и чланску карту за библиотеку. Овај гест општине има за циљ да помогне деци и њиховим породицама на почетку школовања, као и да подстакне читалачке навике и развије љубав према знању.

-Драга децо, желим да вам пожелим добродошлицу овде у Библиотеку и да вам пожелим успех у наредном школовању. Ова скромна помоћ од 15.000 динара, коју вам је локална самоуправа обезбедила, верујемо да ће вам бити од користи за набавку уџбеника и других школских потрепштина. Надамо се да ће вам овај гест олакшати први корак у школовању- рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић. 

Са свечаног пријема у Библиотеци

Председник је искористио прилику да нагласи значај васпитања и образовања, као и важност односа међу вршњацима.

Овај догађај је део континуираних напора Општине Чајетина да улаже у образовање и будућност деце, стварајући услове да свако дете има подршку и могућност за успешно школовање. Подела чланских карата за библиотеку има и симболичку вредност, јер подстиче најмлађе да од ране доби развијају љубав према књигама и читању.

Улагање у образовање показује да Општина Чајетина препознаје значај знања и образовања као кључне вредности за будућност друштва, и са поносом наставља да подржава своје младе суграђане.

(Извор: Општина Чајетина)
* * *
Текст је део пројекта „Златибор – поглед у будућност“ који је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                      

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.