Почело асфалтирање сеоских путева

Асфалтираће се у седам месних заједница: радови у Рутошима

Асфалтираће се у седам месних заједница: радови у Рутошима

Локални путари су пре неколико дана започели радове на изградњи 11 путних праваца на подручју седам месних заједница. Послови су укупно вредни око 25.000.000 динара, а у највећем обиму се финансирају из општинске касе. Нових око 6,2 километра асфалта ускоро ће добити мештани Рутоша, Радоиње, Негбине, Акмачића, Дражевића, Бистрице и Вионика, а у току је процедура за избор извођача радова и на изградњи путне мреже у месним заједницама Јасеново, Божетићи, Бела Река и Вранеша. Општинским буџетом за ову годину планирано је, иначе, око 40 милиона динара за унапређењ путне мреже по селима, док ће тридесетак милиона динара бити инвестирано у рехабилитацију и изградњу улица у граду.

Прве метре асфалта у овој грађевинској сезони добили су мештани Рутоша. Неимари предузећа „Путеви Златар“ су , као најповољњи извођач на тендеру, пре два дана поставили асфалту подлогу на површини од око 850 метара на потесу од регионалног пута до Мијовића гробља. Вредност инвестиције је око 3,6 милиона динара. Ових дана 150 метара асфалта стиже и на деоници од Бунарине до Гордића, а посао кошта 656.000 динара.

Припремни радови за асфалтирање започели су и на 900 метара дугом путном правцу Мрамор –Шукићи, на територији МЗ Радоиња. Посао ће општинску касу „олакшати“ за 3,5 милиона динара.

Заједничким средствима Општине и мештана од око 2,1 милион динара, у Негбини ће бити асфалтирано пола километра пута од Оборана до Пауновића. На подручју месних заједница Акмачићи, Дражевићи и Бистрица урадиће се по два путна правца. У току је наставак асфалтирања ка Шиповику, у дужини од 1.050 метара. Вредност посла процењена је на око 4,5 милиона динара. Средствима од 2.650.000 динара изградиће се и 750 метара дуга деоница на релацији Акмачићи-Цвијовићи. Ускоро почиње асфалтирање деонице од пола километра Батаци –Матовићи, чија ће изградња коштати 1.200.000 динара, као и на 500 метара дугом краку Присоје-Боранијашевићи (вредност пројекта 2,4 милиона динара).Нова асфалтна подлога биће постављена и на 650 метара дугој деоници од магистралног пута у Бистрици до Филиповића и на 350 метара дугом краку ка Маринковићима. Ова два посла укупно коштају око 4,4 милиона динара.

-Програмом за 2017.годину планирано је и асфалтирање по километар дугих деоница у месним заједницама Бела Река и Вранеша. Мештани Јасенова добиће око километар и по нове асфалтне подлоге, а Божетића око 1.300 метара. Процедура за избор извођача радова на овим пословима биће ускоро окончана, а асфалтирање ће почети за око месец и по дана – каже у изјави на наш лист Дејан Грбић, шеф општинског одељења за инвестиције и јавне набавке и додаје: -У наредних неколико дана неимари предузећа „Нови Пазар пут“ наставиће изградњу улице у насељу Вионик. Асфалтирање деонице од двестотинак метара коштаће близу миллион динара.На територији града ће ускоро нову асфалтну подлогу добити делови улица Филипа Вишњића, Јевстатија Караматијевића, Вранешки пут и Рода Стевовића. Вредност ових послова процењена је на близу 17.000.000 динара, а реч је о деоницама укупно дугим око пола километра.

Када је градска зона у питању, путари ће у наредних петнаестак дана завршити и недавно започете радове на “крпљењу” углавном централних улица. Пројекат, осим постављања асфалта, подразумева и додатне послове на реконструкцији саобраћајница, која, иначе, касни због неповољних временских прилика у протеклих месец и по дана.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.