Укинута ванредна ситуација уведена пре месец дана због суше

Проблеми са водом  остали- Општина Нова Варош

Проблеми са водом остали- Општина Нова Варош

У Новој Вароши је укинутa ванредна ситуација која је уведена пре месец дана због проблема у водоснадбевању услед дуготрајне суше. Септембарске кише повећале су издашност изворишта, због пада температуре и завршетка туристичке сезоне смањена је и потрошња, па према оцени Општинског штаба више нема потребе за ванредним ангажовањем цистерни комуналаца како би се допремила вода за пиће до угрожених домаћинстава.

-Последњих дана готово да нема позива на телефонски број који је у ову сврху летос отворен при Општинској управи. Од 20. августа када је уведена ванредна ситуација, па до данас, испоручили смо више од 90 цистерни са водом за пиће широм општине, а предност су имала сеоска домаћинства и засеоци са заједничким резервоарима. Интревенисали смо и у Комаранима и другим селима Mесне заједнице Акмачићи где газдујемо водоводом- рекао је Љубиша Недовић, директор Комуналног предузећа „3. септембар“.

Многи проблеми са водом су међутим и даље остали. Мада је у последњих неколико година много тога урађено, радовима на водоснадбевању села божетићког краја још се не назире крај, а проблема има и у другим селима где мештани или месне заједнице газдују водоводима. У појединим засеоцима летос је током суше било и сукоба између корисника, па је у пар наврата морала да интервенише и полиције. Проблема има и у самом граду који је због конфигурације терена подељен на неколико висинских зона, а сваки литар воде са изворишта се препумпава до потрошача.

-Због квара на резервоару Бријежђа јутрос су без воде остали становници 'горњих' делова града који се снадбевају са Лакомице и Гачевог врела. И поред суше летос није било рестрикција већ само хаваријских искључења попут овога, јер је водовод на жалост у таквом стању да захтева хитну реконструкцију. Радови у трећој и четвртој висинској зони који су преко потребни коштали би међутим милионе евра, али за тако нешто тренутно нема пара- рекао је Недовић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.