"Просвета" свеукупни победник Радничких спортских игара

Ове године у девет спортова (Фото: Љ. Вранић)

Ове године у девет спортова (Фото: Љ. Вранић)

„Просвета“ је свеукупни победник на синоћ завршеним Радничким спортским играма. Друго место у укупном пласману заузеле су „Лимске ХЕ“, док је Шумска управа трећа. Најистакнутија такмичарка је Наташа Бучевац („Просвета“), а најистакнутији такмичар Рајко Друловић („Лимске ХЕ“).

Мада је на овим Радничким играма било нешто мање такмичара него на прошлим, узбудљиво је било на свим борилиштима. На њима су се од 10. до 17. септембра, запослени у приватном и јавном сектору такмичили у малом фудбалу, баскету (3 х 3), одбојци, стоном тенису, шаху, спортском обарању руке, пикаду и надвлачењу конопца, као и у четири атлетске дициплине - у трчању на 100 и 400 метара, скоку у даљ и бацању кугле. У обе конкуренције у свим дисциплинама.

-Пријавило се укупно 92 екипе, 56 мушких и 36 женских. Најбројнија је била 'Просвета' која је имала такмичаре у обе конкуренције у свим спортовима. По дисциплинама, највише пријављених екипа код мушкараца било је у стоном тенису, а код жена у пикаду, по седам- каже за „Варошке новине“ Предраг Ковачевић, секретар Спортског савеза Нова Варош.

Поред „Просвете“, "Лимских ХЕ“ и Шумске управе, ове године такмичили су се  Дом здравља, Добровољно ватрогасно друштво „Звезда“,„Nanix wood“, Општинска управа, „Пластика“, „Радача“ и Туристичка организација „Златар“.

Екипно „Просвета“ је била најуспешнија у обе конкуренције. У мушкој, њима је прво место припало у атлетици, одбојци и пикаду, а у женској у атлетици, баскету, одбојци, стоном тенису и обарању руке. Код мушкараца, „Лимске ХЕ“ су биле без премца у баскету, Шумска управа у стоном тенису и надвлачењу конопца, ДВД „Звезда“ у шаху и обарању руке, а „Nanix wood“ у малом фудбалу. Код жена, Општинска управа је била најбоља у пикаду, „Пластика“ у шаху и Дом здравља у надвлачењу конопца.

Појединачно, у трци на 100 метара најбржа је била Наташа Бучевац („Просвета“), а на 400 метара Ивана Коњокрад (Општинска управа), док је код мушкараца у обе дисциплине прво место освојио Филип Јовановић ( „Nanix wood“). Наташа Бучевац се златном медаљом окитила и у бацању кугле и скоку у даљ, док је код мушкараца Филип Јовановић био најбољи у скоку у даљ, а Стефан Гујаничић („Просвета“) у бацању кугле.

-Задовољни смо како је све протекло, али не и бројем екипа и такмичара. Мада смо им уредно послали позив, нису се пријавила многа приватна и јавна предузећа и установе који су ранијих  година учествовали, а који за наше прилике имају значајан број запослених. На жалост, све је мање интересовања за учешће на овом и сличним такмичењима и смотрама- каже Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Иначе, ово су седме по реду Радничке спортске игре. Претходне шесте, одржане су у септембру прошле године, а свеукупни победник на њима била је „Просвета“ . Радничке спортске игре обновљене су 2015. године, а организује их Спортски савез Нова Варош под покровитељством општине Нова Варош. 

Први у генералном пласману - "Просвета"

Најистакнутији такмичари- Наташа Бучевац и Рајко Друловић

Трећи у укупном  пласману - Шумска управа

Друго место у генералном пласману за жене-Општинска управа

Пуно успеха и за запослене у Дому здравља

Најбољи у малом фудбалу- "Nanix Wood"

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.