У Дому здравља у недељу нова акција превентивних прегледа

Недеља 15 септембар, од 8 до 17 часова, Дом здравља Нова Варош

Недеља 15 септембар, од 8 до 17 часова, Дом здравља Нова Варош

У Дому здравља у Новој Вароши у недељу 15. септембра нова акција превентивних прегледа. Прегледи су бесплатни за све грађане и за њих није потребан упут нити претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

Како је саопштено, грађани ће у периоду од 8 до 17 часова моћи да ураде тумор маркере: ПСА (PSA) за мушкарце, као и ЦЕА (CЕA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ и провере комплетну крвну слику у лабораторијама. У времену од 9 до 16 часова моћи ће да ураде и ултразвук штитасте жлезде.

Из Дома здрваља апелују на суграђане и суграђанке да се и овог пута што масовније одазову позиву и провере здравствено стање у овим сегментима медицине. Подсећају да су превенција и рана дијагностика од кључног значаја за позитиван исход у лечењу свих болести.

И ова акција се иначе спроводи у више од 160 здравствених установа широм Србије, а на иницијативу Министарство здравља. Из овог ресора напомињу да је значај превентивних прегледа немерљив, посебно у циљу ране детекције и правовремене дијагностике обољења.

-И овога пута сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе. Министарство изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе и позива све оне који до сада из различитих разлога нису били у могућности да обаве прегледе, да то овога пута, у интересу очувања сопственог здравља, ураде у некој здравственој установи- кажу у Министарству здравља. 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.