Почеле Радничке спортске игре, 92 екипe у девет спортова

Јуче у хали, данас на теренима у Насељу у 17.30 сати (Фото: Љ. Вранић)

Јуче у хали, данас на теренима у Насељу у 17.30 сати (Фото: Љ. Вранић)

Одбојкашком утакмицом између женских екипа Просвете и Дома здравља, у Новој Вароши су јуче по подне почеле Радничке спортске игре. Утакмице су због кише игране у Спортској дворани. Данас, другог дана такмичења, на програму су утакмице у малом фудбалу и одбојци, које се  од 17.30 сати играју на спортским теренима у Насељу.

-На срећу, време се полако стабилизује па се такмичења настављају на отвореном и према распореду како је то раније договорено. Спортски савез се захваљује клубовима који су термине тренига уступили да се утакмице Радничких спортских игара првог дана играју у хали – каже за „Варошке новине“ Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Првог дана такмичења одиграно је пет утакмица.

Одбојка (ж)
Провета - Дом здравља                  2:0
Општинска управа - Просвета       0:2

Мали фудбал (м)
Лимске ХЕ - Шумска управа           3:2
Просвета - Nanix wood                    2:0

Мали фудбал ( ж)
Дом здравља - Општинска управа 0:1

На овогодишњим Радничким спортским играма ће се као и лане, надметати запослени у десет приватних и јавних предузећа и установа – "Просвета", , Дом здравља, Добровољно ватрогасно друштво „Звезда“, „Лимске ХЕ“, „Nanix wood“, Општинска управа, „Пластика“ доо, „Радача“, Туристичка организација „Златар“ и Шумска управа.

Такмичења су на спортским теренима у Насељу и на Градском стадиону „Браношевац“. Пријављене су укупно 92 екипе (56 мушких и 36 женских) -  у малом фудбалу, баскету (3 х 3), одбојци, стоном тенису, шаху, спортском обарању руке, пикаду и надвлачењу конопца, као и у четири атлетске дициплине - у трчању на 100 и 400 метара, скоку у даљ и бацању кугле. У свим дисциплинама у обе конкуренције.

Радничке спортске игре обновљене су 2015. године, а организује их Спортски савез Нове Вароши под покровитељством Општине Нова Варош. Ово су седме по реду. На предходним, крајем септембра прошле године одзив је био нешто слабији него пре. Свеукупни победник била је „Просвета“, док је друго место у генералном пласману припало Дому здравља, а треће „Лимским ХЕ“. Такмичили су се још и Туристичка организација „Златар“, Општинска управа, „Пластика“, Предшколска установа „Паша и Наташа“ и „ЕС комерц“.

(Фото: Љ. Вранић)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.