Почињу Радничке спортске игре.Такмичења у девет спортова

Такмичиће се запослени у десет приватних и јавних предузећа и установа

Такмичиће се запослени у десет приватних и јавних предузећа и установа

Радничке спортске игре почињу у понедељак 9. септембра, саопштено је из Спортског савеза Нова Варош, а свечано отварање је у 17.30 часова на спортским теренима у Насељу. На њима ће се као и лане, надметати запослени у десет приватних и јавних предузећа и установа.

Такмичења су на спортским теренима у Насељу и на Градском стадиону „Браношевац“, у малом фудбалу, баскету (3 х 3), одбојци, стоном тенису, шаху, спортском обарању руке, пикаду и надвлачењу конопца, као и у четири атлетске дициплине - у трчању на 100 и 400 метара, скоку у даљ и бацању кугле. У обе конкуренције у свим дисциплинама.

-Пријављене су укупно 92 екипе, 56 мушких и 36 женских, а најбронија ће бити 'Просвета' која има такмичаре у обе конкуренције у свим спортовима. По дисциплинама, највише пријављених екипа код мушкараца је у стоном тенису, а код жена у пикаду, по осам- каже за „Варошке новине“ Предраг Ковачевић, секретар Спортског савеза Нова Варош.

Овогодишње Радничке спортске игре прво су биле заказане за крај маја, али су због „организационих проблема“ одложене за јесен када се по традицији и одржавају. Поред „Просвете“, на њима учествују и Дом здравља, Добровољно ватрогасно друштво „Звезда“, „Лимске ХЕ“, „Nanix wood“, Општинска управа, „Пластика“ доо, „Радача“, Туристичка организација „Златар“ и Шумска управа.

Радничке спортске игре обновљене су 2015. године, а организује их Спортски савез Нове Вароши под покровитељством Општине Нова Варош. Ово су седме по реду. На предходним, крајем септембра прошле године одзив је био нешто слабији него пре. Свеукупни победник била је „Просвета“, док је друго место у генералном пласману припало Дому здравља, а треће „Лимским ХЕ“. Такмичили су се још и Туристичка организација „Златар“, Општинска управа, „Пластика“, Предшколска установа „Паша и Наташа“ и „ЕС комерц“. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.