Вишебој на Михољским сусретима нововарошких села

Такмичили се и најмлађи, ученици основне школе

Такмичили се и најмлађи, ученици основне школе

На сеоском вишебоју у Божетићима ни ове године није фалило узбуђења. У жељи да се буду вештији и бољи, горштаци су изгарали на спортским теренима, а најбољи су награђени пехаром и медаљама.

Мештани нововарошких села и гости такмичили су се на Велику Госпојини код школе на Боровитој главици у шест дисциплина, и у свакој је било неизвесно до самог краја мада је било нешто маље такмичара него лане. Вишебој је део „Михољских сусрета нововарошких села“ које Општина Нова Варош, Туристичка организација „Златар“ и Спортски савез организују уз финансијску подршку Министарства за бригу о селу.

У надвлачењу конопца учествовале су свега три екипе, а без премца је била екипа Божетића, која редовно узима прво место где год се такмичи. Они су у финалу били бољу од екипе Мали парадајиз из Пљеваља, док су треће место заузели Дражевићи.

У обарању руке победио је Иван Савковић. Он је у финалу био вештији од Милорада Дилпарића, док је треће место припало Дејану Курћубићу који је био трећи и у надвлачењу кличка. Камен је најдаље бацио Нермин Рустемовић, док је друго место заузео Енес Папић, а треће Адис Папић. У скоку у даљ из места златна медаља припала је Алекси Војновићу, сребро Енесу Папићу, а бронза Бојану Петаковићу. Код рабаџија први је био Милан Жунић, други Миљко Жунић, а трећи Зоран Петрићевић, док су Савковићи, Вујица и Иван, били без премца у надвачењу кличка.

„Михољске сусрете нововарошких села“ је свечано отворио председник Скупштине општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Ђаци основних школа такмичили су се у трци џаковима, полигону и игри „између две ватре“, док су у културно-уметничком програму наступили КУД Дома културе „Јован Томић“, певачи извика, гуслари и здравичари. Бирали су се и најбољи златарски сир и хељдопита.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.