За удружења грађана из буџета 2,6 милиона динара

Општина ће помоћи 17 пројеката: панорама града

Општина ће помоћи 17 пројеката: панорама града

Локална самоуправа је путем јавног позива определила средства у износу од око 2.600.000 динара за реализацију укупно 17 пројеката кандидованих од стране нововарошких удружења грађана општег типа, као и оних која делују на пољу социо-хуманитарних активности, културе, заштите животне средине и против-пожарне заштите.

Новчано највећи износ од 1.300.000 динара добиће осам локалних невладиних организација која делују на пољу социо-хуманитарног рада. Тако ће део општинског „колача“ у износу од 450.000 динара добити Удружење пензионера, које би у оквиру свог пројекта требало да новац усмери за своје редовне активности, као и помоћ сиромашним и оболелим пензионерима.

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ моћи ће да рачуна на 300.000 динара. Новац ће искористити за организацију традиционалне манифестације „Сабор српске омладине из матице и расејања“ на Јавору. Финансијска подршка од 150.000 динара биће усмерена и за реализацију пројекта “Срце у кутији” Друштва за церебралну и дечју парализу. Удружење самохраних родитеља “Пан” и Међуопштинска организација слепих и слабовидих моћи ће да рачунају на по 100.000 динара, а за реализацију пројеката “Школски прибор” и “Бели штап”. Из градске касе ће са 80.000 динара динара бити финансиран пројекат “Психосоцијално саветовалиште” који је на конкур кандидовало Удружење мултипле склерозе Златиборског округа. “Сервис за помоћ инвалидима рата” назив је пројекта Савеза цивилних инвалида рата Златиборског округа” чија ће реализација из општинског буџета бити потпомогнута са 60.000 динара колико ће добити и Удружење глувих и наглувих за спровођење пројекта “Свет тишине”.

На пољу заштите животне средине локална самоуправа помоћи ће спровођење програмских активности три локалне невладине организације и то: са 250.000 динара Удружење љубитеља спортског риболова “Златарски шаран” (за пројекат “Сачувајмо Увачко језеро за будуће генерације),са 200.000 динара Удружење грађана “Пленум” (“Амфитеатар у природи”) и са 50.000 динара Удружење “Развој Ужица” (“Знањем и информисањем до здраве и безбедне Нове Вароши”).

Кинолошко друштво “Златар”, Удружење “Олдтајмер клуб историјских возила, старих ствари и носталгичара бивше СФРЈ” и Ловачко удружење “Козомор” добили су “зелено светло на општинском конкурсу за НВО општег типа. Тако ће локални кинолози и југоностагичари за пројекте “Национална изложба паса свих раса” односно “Обележавање Дана младости” добити по 150.000 динара, док ће ловци са општинских 80.000 динара финансирати програмску активност под називом “ Златар-савремено ловиште”.

Кад је реч о удружењима грађана која делују на пољу културе, на финансијску подршку из градске касе моћи ће да рачунају Друштво за неговање традиционалног певања из вика (210.000 динара за пројекат “Промоција и очување певања из вика”) и Ликовни клуб “Златарска палета” (105.000 динара за пројекат “Визуелна уметност Нове Вароши”).

На пољу противпожарне заштите прошао је пројекат Добровољног ватрогасног друштва “Звезда”, које ће са 100.000 динара реализовати пројекат санације ватрогасног дома.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.