Спектакуларним концертом Лепа Брена отворила "Златарфест"

Сат и по лепе песме: Лепа Брена

Сат и по лепе песме: Лепа Брена

Околни градови синоћ су се на пар часова преселили у Нову Варош. Не памти се да је градски трг некада био тако пун. Спектакуларним концертом Лепа Брена је отворила овогодишњи „Златарфест“, а у њеној песми уживало је више хиљада људи.

Гостима златарског краја срдачну добродошлицу, а Нововарошанима да буду добри домаћини, пожелео је председник општине др Бранко Бјелић. На отврању су свирали и трубачи Ивана Ђенадића, док је концерт балканске фолк диве Лепе Брене почео уз ватромет.

-'Златарфест' је позивница којом желимо да вам представимо како туристичке и привредне потенцијале Нове Вароши, тако и чувену златарску гостопримљивост у пуном светлу. Дозволите нам и да вам покажемо природне лепоте наших језера и планина, богато културно-историјско наслеђе, да се похвалимо богатим селима и још бољим домаћинима, да вас угостимо разноврсном трпезом препуном здраве хране. Суграђанима желим добру забаву и дружење – рекао је председник општине Бранко Бјелић и најавио за наредни „Златарфест“ нове садржаје и музичка изненађења.

Добру посету организатори манифестације очекују све до недеље 28. јула када се завршава „Златарфест“. Вечерас је на градском тргу коцерт певача народне музике Јована Перишића, а сутра, у суботу, нишке рок групе „Кербер“. Оба концерта почињу у 21 сат, док у суботу као предгрупа „Керберу“ у 20 сати свирају „Последњи Мохиканци“, локална рок атракција.

У четвртак 25. јула, првог дана „Златарфеста“ отворена је и традиционална изложба рукотворина, меда и старих заната „Златне руке Златара“, и први пут одржана „Фићијада“. У Градској библиотеци уприличено је дружење малишана са дечијим писцима, док је у фоајеу Дома културе отворена изложба слика Ликовног клуба „Златарска палета“. У оквиру манифестације, Општинска организација Црвеног крста спровела је акцију добровољног давалаштва крви, којој се одазвало више од 80 Нововарошана и Нововарошанки.

Данас, другог дана манифестације, је чувена трка беба „Пузијада“, а у суботу регата на Златарском језеру, док се у поподневним часовима на спортским теренима у Насељу играју меморијални турнири у баскету и малом фудбалу.

Концер за памћење- Лепа Брена први пут у Новој Вароши (Фото: Р. Поповић)

У песми уживало више хиљада људи (Фото: Р. Поповић)

Трг пун као шибица (Фото: Ж. Дулановић)

Не памти се да је градски трг некада био тако пун (Фото: ФБ/Златарфест)

Речи добродошлице : председник општине Бранко Бјелић (Фото: Р. Поповић)

На отварању свирали и трубачи Ивана Ђенадића (Фото: ФБ/Златарфест)

На отварању и ватромет (Фото: Љ. Вранић)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.