Јавни позиви за самозапошљавање и јавне радове

Биће финансирано 12 лица

Биће финансирано 12 лица

Национална служба за запошљавање објавила је данас Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање и Јавни конкурс за спровођење јавних радова на којима су ангажоване особе са инвалидитетом за општину Нова Варош. Последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 1. август ове године.

-Износ опредељених средстава је 3.362.000 динара, а кроз поменуте мере биће финансирано 12 лица из Нове Вароши- каже се у саопштењу Националне слжбе за запошљавање Филијала Пријепоље.

Како се наводи у саопштењу, јавни позив и конкурс објавњени су сходно закљученом споразуму о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма и мера активне политике запошљавања које је Филијала Националне службе за запошљавање у Пријепољу закључила са општином Нова Варош.

Иначе, износ субвенције за самозапошљавање је 300.000, односно 330.000 динара за особе са инвалидитетом, и она се исплаћује у једнократном износу. Код јавних радова, ангажована лица ће за свој рад месечно примати до највише 30.000 динара у зависности од фонда радних часова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.