Фудбалски стадион у Акмачићима покошен после 13 година

Последњи пут утакмица одиграна 2008. током МОСИ-стадион у Акмачићима

Последњи пут утакмица одиграна 2008. током МОСИ-стадион у Акмачићима

Фудбалски стадион у центру Акмачића добиће стари сјај па ће на њему, као некада, форму моћи да брусе и суперлигаши током висинских припрема. Недавно су покошени коров и трава, први пут после 13 година, а у плану су и други радови.

-Стадион је у релативно добром стању, али како годинама није коришћен захтева извесна улагља, која према првим проценама, у финансијском смислу, не би требало да буду велика. Мора да се поправи заштитна ограда, и да се додатно среде терен и заливни систем и обаве друге ситне поправке- каже за „Варошке новине“ Дражен Зечевић из Јавне установе „Спортски објекти“.

Стадион у Акмачићима изградила је крајем седамдесетих београдска „Хидроградња“ током радова на ХЕ „Увац“ и брани Увачког језера на Растокама. Димензија је 110 х 73 метра као и популарна београдска „Маракана“ и у време изградње био је међу најбољим стадионима у овом делу Србије, а на њему је својевремено тренирала и Црвена Звезда током припрема на Златару.

Последњи пут на њему су игране утакмице у лето 2008. током МОСИ и након тога није био у функцији. Кажу да је задњи пут кошен 2011, након чега су на њему мештани напасали овце и краве.

Одлуком Општинског већа  Нова Варош стадион у Акмачићима је крајем прошле године уступљен „Спортским објектима“. Под надлежношћу ове јавне установа су и фудбалски стадиони на Браношевцу и Златару, Спортска хала и терени за мале спортове у Насељу, а запослени одржавају и друге спортске терене у граду и приградским насељима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.