На зборовима изабрани савети месних заједница

Гласало 2.138 бирача: са једног од зборова

Гласало 2.138 бирача: са једног од зборова

Грађани Нове Вароши изабрали су своје предстванике у саветима 12 месних заједница којима је истекао четворогодишњи мандат. Гласало се на зборовима грађана, јавно дизањем руке, а своје право да бира искористила је тек шестина од укупно 13.422 уписана у бирачке спискове.

Изабрана су укупно 104 члана савета у месним заједницама Нова Варош, Бистрица, Дражевићи, Акмачићи, Амзићи, Бела Река, Божетићи, Вранеша, Драглица, Јасеново, Рутоши и Негбина. Избора није било једино у Радоињи јер су чланови ове месне заједнице ванредно бирани пре две године.

Избори су одржани од 10. до 13. јуна, а расписао их је председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић.

-Гласало је 2.183 бирача, а избори су протекли без проблема и примедби на сам ток и бројање гласова – каже председнца Општинске изборне комисије Данијела Попадић.

Несумљиво, на овим изборима убедљиву победу однела је владајућа коалиција у којој су ГГ „Нови људи за Нову Варош“, ДС, НС, СДП, ПУПС и Двери за чије кандидате је, према незваничним подацима, гласало више од 1500 грађана присутних на зборовима. Међутим док власт признаје да је коалиција СНС-СПС тријумфовала у Рутошима а да су у Амзићима победили независни кандидати, у опозицији кажу да осим у ове две месне заједнице већину имају и у Божетићима и Акмачићима.

-Грађани су на овим изборима казнили коалицију СНС-СПС чији су представници током четири године на власти радили искључиво у личном интересу. Зато су поверење сада добили честити и поштени који ће радити у интересу свих. Савети ће коначно имати значајну улогу јер најбоље знају проблеме својих комшија- каже за „Варошке новине“ председник општине Нова Варош Радосав Василејвић.

У коалицији СНС-СПС тврде међутим да су морални победници ових избора. А избори су по њима протекли у атмосфери „лажних обећања, уцена и застрашивања“ бирача од стране предстваника власти.

-Иако су се користили свим могућим недозвољеним средствима, од уцена, преко плаћања, обећавања изградње путева, балон хале у селу Кућани и спортских терена по другим сеоским срединама, запошљавања, до присиле, застрашивања и претњи, владајућа коалиција није успела да нас апсолутно победи, како тврде.Коалиција СНС-СПС победила је у четири месне заједнице, а у већини осталих има своје представнике, и то без лажних обећања, уцена, услуга које омогућава власт и био каквих сличних средстава, већ само на позив чланова- тврди у свом саопштењу Општински одбор СНС.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.