Концерт Лепе Брене и трубачи на отварању „Златарфеста“

Богат програм манифестације која почиње

Богат програм манифестације која почиње

Почиње „Златарфест“ а прве вечери концерт ће имати Лепа Брена. У оквиру Феста установљеног пре 11 година обједињено је неколико локалних туристичких манифестација, а поред Лепе Брене концерте ће имати и Јован Перишић и рок група „Кербер“.

„Златарфест“ је ове године од 25. до 28. јула. У Туристичкој организцији „Златар“ кажу ће ноћ отварања и овог пута бити прави музички хепенинг. Официјелни део програма почиње у четвртак 25. јула у 21 сат на Тргу војводе Петра Бојовића обраћањем и добродошлицом председника општине Нова Варош др Бранка Бјелића, а потом следи велики концерт највеће балканске фолк - звезде Лепе Брене. Пре тога Трубачки оркестар Ивана Ђенадића, а читав догађај употпуниће спектакуларни ватромет.

Наредне вечери Нововарошани и гости Златара имаће прилику да прате наступ певача Јована Перишића, док је суботу концерт има „Керебер“, познати рок бенд из Ниша, који је и пре пар година свирао на „Златарфесту“. Оба концерта су у 21 сат. Као предгрупа „Керберу“ у суботу ће у 20 часова наступити „Последњи Мохиканци“, локална рок атракција.

Код туристичких програма, највеће интересовање је за „Златарску регату“ која креће у суботу 27. јула у 10 сати од Визиторског центра у Кокином Броду. Котизација је 1.000 динара, а сви заинтересовани морају се пре тога пријавити Туристичкој организацији „Златар“.

Незаобилазан сегмент „Златарфеста“ је и манифестација под називом „Златне руке Златара“. Традиционалну изложбу рукотворина, меда и старих заната посетиоци ће током сва четири дана трајања фестивала моћи да обиђу на горњем платоу Трга војводе Петра Бојовића.

На програму је и нова манифестација.

-То је популарна 'Фићијада', у оквиру које ће најмање двадесетак власника чувених 'фића' продефиловати улицама града. Полазак је у четвртак 25. јула у 19 сати са паркинга код Трга, а очекује се да ће се на овој смотри окупити учесници из многих градова Централне Србије и Златиборског округа – најављује за „Варошке новине“ Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације „Златар“.

Током фестивала ни љубитељи спорта неће остати ускраћени.25. јуна (фото: ТО "Златар")

-Меморијални фудбалски и кошаркашки турнири и још пар спортских догађаја биће уприличени у суботу 27. јула, на теренима у Насељу. У петак 26. јула у 10 сати на Тргу је Пузијада – каже Пуцаревић.

У оквиру „Златарфеста“ Општинска организација Црвеног крста ће у четвртак 25. јула у времену од 9 до 15 сати организовати акцију добровољног давалаштва крви у Дому културе.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.