"Предфест" од 22. до 25. јула у организацији Дома културе

Богат програм током три дана манифестације

Богат програм током три дана манифестације

Традиционални летњи фестивал „Предфест 2024“, који организује Дом културе „Јован Томић“, биће одржан од 22. до 25. јула. Пре осам година установљену манифестацију културно-забавног карактера и овог пута обележиће квалитетни позоришни, музички и садржаји изворног народног стваралаштва, а биће приређени и занимљиви догађаји за децу и младе.

Организатори очекују одличну посету као и претходних година. Сви програми и садржаји биће бесплатни.

-Летњи фестивал у Новој Вароши је установљен са идејом да буде најбоља увертира 'Златарфесту', и успели смо у томе. За нас је јако важно да у овом периоду године што више садржаја понудимо како Нововарошанима и Нововарошанкама, тако и гостима златарског краја како би из овог дела Србије понели што позитивније утиске и поново нам се вратили – каже за „Варошке новине“ Михрија Хаџић, директорка Дома културе „Јован Томић“.

Свечано отварање „Предфеста“ је у понедељак 22. јула у 20 сати, када ће на сцени Дома културе наступити професионална глумачка трупа из Београда са представом „Тук на утук“, у режији Татјане Кецман и продукцији „Ферзенг“. Овај водвиљ - комедија већ годинама уназад пуни позоришне сале широм Србије, а у комаду играју – Татјана Кецман, Илија Благојевић, Лазар Стругар, Маја Шаренац и Слађана Марић.

У уторак 23. јула, са почетком у 20 сати, а на платоу испред Дома културе, познати дечји бенд „Лилихип Лилихоп“ из Београда одржаће свој први концерт у Новој Вароши. Реч је о музичко-позоришној групи театра „Максимус“ која својим наступима одушевљава малишане широм земље јер поред одабраног музичког програма „убацују“ и елементе позоришних жанрова прилагођених дечјем узрасту и тиме приређују прави спектакл. Трупа ради у саставу глумаца и музичара Марко Миловановић, Милева Мартић, Петар Кориновић и Жељко Алексић.

Среда 24. јул резервисана је за садржаје који афирмишу традицију и богату народну културну баштину. Најпре ће на великој позорници на Тргу војводе Петра Бојовића, наступити учесници 13. Сабора певања из вика. Почиње у 18 сати , а очекује се да ће се на манифестацији овог пута окупити више од 30 певача из Пријепоља, Прибоја, Бајине Баште, Ужица, Ивањице и Нове Вароши.

У среду вече је и 11.Смотра фолклора и изворног народног стваралаштва уз учешће више 200 младих играча и инструменталиста из Рудог, Ариља, Севојна, Бајине Баште, Златибора. Прибоја, Пријепоља, Пљеваља. Манифестација почиње свечаним дефилеом главним градским улицама у 20 сати, који је уједно и најатрактивнији део програма, док је у 20.30 сати на Тргу концерт културно уметничких друштава

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.