Поводом годишњице рођења цвеће на споменик војводи

Одали почаст војводи Петру Бојовићу

Одали почаст војводи Петру Бојовићу

Поводом 166-годишњице рођења славног војсковође и земљака војводе Петра Бојовића, венце и цвеће на његов споменик на градском Тргу у Новој Вароши у уторак 16. јула положили су представници локалне самоуправе и Удружења потомака ратника 1912-1920. године. Почаст војводи одали су и представници удружења са Врачара у Београду које негује лик и дело славног војсковође.

-Плато код спеменик војводи Бојовићу на градском тргу који носи његово име, на жалост и ову годишњицу дочекује запуштен. У жардињере није засађено цвеће, док су на постаменту споменика отпале и поломљене мермерне плочице. То је образ свих нас- рекао је Милољуб Шапоњић, председник Удружења потомака ратника 1912-1920. године "Војвода Петар Бојовић" у Новој Вароши. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.