Нуде награду за хватање Кристининог убице

Објављен и фото-робот убице (илустрација:vesti.rs)

Објављен и фото-робот убице (илустрација:vesti.rs)

За релевантну информацију о убици Кристине Каплановић (20) из Вилова новчана награда је два милиона динара, а расписало ју је Министартво унутрашњих послова Србије у сарадњи са компанијом НИС. Маскирани убица скоро месец дана измиче потери па се у полицији надају да ће на овај начин доћи до информација које могу довести до откривања извршиоца пљачке бензинске пумпе „Велики Мокри Луг“ у Београду, где је Кристина на радном месту смртно рањена.

Компанија НИС обезбедила је новац, а добиће га особе која достави тачне информације у вези са овим убиством, почињеним у ноћи између 25. и 26. маја. Грађани који могу помоћи у решавању случаја треба да се јаве на телефон 064/8888811, наводи се у саопштењу МУП-а и НИС-а.

У моменту пљачке у каси је било свега 10.000 динара, али је пљачкаш побегао не узевши новац и за њим полиција интезивно трага.

Кристинин отац Станислав (45) каже да се нада да ће полиција ускоро ухватити убицу његове ћерке и да ће он бити праведно осуђен. Поред родитеља, Кристина у Виловима има још две млађе сестре и бабу.

-Убица је пекинуо сан моје ћерке и уништио нашу породицу.Наше Кристине више нема, али треба узети у обзир да је убица са репетираним пиштољем дошао на пумпу, с намером да некога убије- каже Станислав. Он је каже захвалан МУП-у и НИС-у за све што раде за њих.

Да потсетимо, пљачкаш је са пиштољем у руци упао око 23 сата на пумпу на којој су у том тренутку поред Кристине радила још два младића. Како имају директиву предузећа да у таквој ситуацији предају новац без опирања, радници нису пружили отпор пљачкашу. Међутим, наоружани мушкарац је кренуо да гура раднике у страну и том приликом је пиштољ, са метком у цеви, опалио и погодио Кристину у главу, Тешко рањена девојка преминула је четири дана касније у Ургентном центру у Београду,а сахрањена је у родним Виловима.

Кристина Каплановић је прошле године завршила Техничку школу у Новој Вароши, смер туристички техничар. У Београд је отишла прошлог лета у намери да упише Вишу економску школу. Како није успела да упадне на буџет решила је да паузира годину, а запослила се на бензинској пумпи како би зарадила за даље школовање.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.