Шест МОСИ медаља за спортисте из Нове Вароши

Завидан успех у свих осам дисциплина -свечани дефиле (Фото: Ж. Дулановић)

Завидан успех у свих осам дисциплина -свечани дефиле (Фото: Ж. Дулановић)

Укупно шет медаља, од којих две златне, учинак су спортиста Нове Вароши на МОСИ које су од 10. до 14. јула одржане у Ужицу. У генералном пласману Нова Варош је заузела одлично шесто место у конкуренцији 29 градова и општина из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине (Федерације и Републике Српске). Најуспешнији су били спортисти града домаћина Ужица, док је Пријепољу у генералном пласману припало друго, а Бајиној Башти треће место.

Нова Варош је имала спортисте у осам дисциплина, а овако богатој жетви медаља пре почетка МОСИ мало ко се надао. Злато су узели фудбалери и девојке у баскету, сребро женска екипа у планинарству, а бронзу кошаркашице, стонотенисери и рукометаши. Одличан учинак имали су и остали. Девојке су у одбојци на песку биле пете, док су шесто место заузели мушка екипа у баскету и малом фудбалу, мада су све три екипе имале по један пораз у групи.

Конкуренције је била јака у свим спортовима, а око 2.000 младих са тромеђе надметало се у рекордних 18 дисциплина - атлетици, фудбалу, малом фудбалу, рукомету, одбојци, одбојци на песку, кошарци, каратеу, шаху, планинарству, спортском риболову, стрељаштву, тенису, стоном тенису, бициклизму, пливању и први пут у ватерполу и баскету 3 х 3.

МОСИ у Ужицу су 59. по реду, а јубиларне 60. су идућег лета у Вишеграду. Домаћин игара 2026. је Бајина Башта, а годину дана касније Бијело Поље. На прошлим у Колашину, Нова Варош је имала такмичаре у девет од укупно 13 дисциплина. Освојили су четири медаље – злато спортски риболовци и девојке у планинарству, а бронзу кошаркашице и фудбалери.

(Фотографије: Ж. Дулановић, Љ. Вранић, П. Ковачевић и приватна архива)

(Општирније у наредном броју „Варошких новина“)

Прошле година бронза ове злато- фудбалери Нове Вароши

Злато у јакој конкуренцији- женска екипа у баскету

Медаља трећу годину за редом- планинарство

Бронзана медаља и за стонотенисере

Рукометаши освојили бронзу

Треће место у укупном пласману- кошаркашице Нове Вароши

Пето место, уз свега један пораз - одбојка на песку

Одлично шесто место - Мушка екипа у баскету 

Шести у конкуренцији 22 екипе - мали фудбал

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.