Почињу МОСИ, Нова Варош у девет спортова

Путује више од 70 спортиста и спортских радника- пре две године у Новој Вароши

Путује више од 70 спортиста и спортских радника- пре две године у Новој Вароши

На МОСИ које почињу сутра у Ужицу, никад више спортова. На њима ће се млади са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине од 10. до 14. јула надметати у чак 18 дисциплина, а у програм су први пут уврштени ватерпол и баскет. Нова Варош ће имати спортисте у девет дисциплина као и прошле године у Колашину, а част општине браниће више од 70 спортиста и спортских радника.

Свечано отварање Међуопштинских омладинаких спортских игара, 59. по реду, је у среду 10. јула у 18 часова на Градском стадиону „Радомир Антић“ поред Ђетиње. У свечаном дефилеу учествоваће више од 2.500 спортиста из Ариља, Бајне Баште, Зубиног Потока, Ивањице, Косјерића, Лучана, Љубовије, Нове Вароши, Новог Пазара, Пожеге, Прибоја, Пријепоља, Севојна, Сјенице, Тутина, Чајетине, Ужица, Берана, Бијелог Поља, Колашина, Мојковца, Плужина, Пљеваља, Вишеграда, Новог Горажда, Фоче, Чајнича, Рогатице, Соколца, Горажда и општине Рудо.

Пријављена је 321 екипа, 99 у женској и 222 у мушкој конкуренцији. Нова Варош ће ове гoдине имати мушку и женску екипу у баскету 3х3, мушку у рукомету, фудбалу, малом фудбалу и спортском риболову, а само женску у кошарци, одбојци, планинарству и одбојци на песку. Спортисти с тромеђе у Ужицу ће се надметати још и у одбојци, тенису, шаху, стрељаштву, каратеу, бициклизму, пливању и ватерполу, као и у атлетици која носи највише бодова за генерални пласман. Мада је било планирано, ове године неће бити такмичења у стоном тенису за жене јер није пријављен довољан број екипа.

-Конкуренција је изузето јака у свим спортовима и неће бити лако. И поред тога очекујемо медаље- каже за „Варошке новине“ Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Како је одређено жребом, рукометаши Нове Вароши су у групи Б у којој су и Мојковац и Прибој, док су у групи са стонотенисерима Ново Горажде, Вишеград, Севојно. У малом фудбалу су пријављене чак 22 екипе, па ће се играти бараж, а победник из сусрета Беране - Љубовија играће у групи Ц у којој су Нова Варош, Мојковац и Вишеград. У одбојци на песку женска екипа Нове Вароши играће у групи са Вишеградом, Пожегом и Ужицем, док су кошаркашице у групи са девојкама из Ивањице и Лучана. За турнир у фудбалу пријављено је 14 екипа које ће се тамичити по куп систему, а Нова Варош је због освојеног трећег места на прошлогодишњем турниру, ове обезбедила директан пласман у четвртфинале.

Екипу у обе конкуренције Нова Варош ће у Ужицу имати једино у баскету 3 х 3 који је нова дисциплина на МОСИ. Како је одређено жребом, мушка екипа играће у групи Ц у којој су и Бајина Башта, Лучани и Прибој, а жене у групи А где су и Ужице и Пријепоље.
---------------------
ПРОШЛЕ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ

МОСИ у Ужицу су 59. по реду, а јубиларне 60. су идућег лета у Вишеграду.

На прошлим у Колашину, Нове Вароши је имала такмичаре у девет од укупно 13 дисциплина, а експедиција је бројала стотинак спортиста и спортских радника.Освојили су укупно четири медаље. Злато су донели спортски риболовци и девојке у планинарству, а бронзу кошаркашице и фудбалери.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.