Николина и Емилија пласирале се на међународно финале у Сплиту

Вицешапионке Србије у одбојци на  песку- Николина и Емилија

Вицешапионке Србије у одбојци на песку- Николина и Емилија

Младе одбојкашице Златара Николина Јовановић и Емилија Ђајић пласирале су се на међународно финале Плазма спортских игара младих у Сплиту, на коме су прошле године освојиле бронзану медаљу у конкуренцији вршњакиња из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Визу за међународни турнир оне су овериле јуче на републичком такмичењу које је одиграно у Новој Вароши, мада су у финалу поражене од Партизана из Београда резултатом 2:1. Код дечака, на финални турнир у Сплит путују државни прваци екипа Принцезице из Пријепоља и другопласирана Фонтана Партизан из Београда.

На Спортским играма младих дечаци и девојчице узраста од шест до 16 година такмиче се у 10 дисциплина. Државна финала се ове године играју од 1. до 9. јула на Златибору, изузев финала у одбојци на песку које је одиграно јуче, 4. јула у Новој Вароши. На њима ће учествовати око хиљаду такмичара из преко 50 општина и градова у Србији који су успено прошли све фазе такмичења. Они се боре за пласман на међународно финале које се по традицији игра крајем августа у Сплиту.

-Показали смо се као сјајан домаћин, који има све капацитете за организацију оваквих такмичења. Захваљујемо се руководству Игара младих, Марији Михаиловић председници и Филипу Комарици директору такмичења на указаном поверењу за организацију државног финала, као и за организацију квалификационог Регионалног турниру у одбојци на песку који је у Новој вароши одигран средином јуна. Оба турнира су се играла на терену за одбојку на песку који је за потребе последњих МОСИ изграђен у Насељу- каже за „Варошке новине“ Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Спортске игре младих основане су 1996. године и на њима је до сада учествовало више од 2,7 милона такмичара из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Иако је ово аматерско такмичење, организација је на професионалном нивоу. На играма се деца и млади, у обе конкуренције такмиче у фудбалу, кошарци, одбојци, одбојци на песку, тенису, трчању на 60 метара, рукомету, шаху и стоном тенису, а најмлађи у игри „Између две ватре“. Међународно финале је по традицији у августу у Сплиту и на њему учествују девојчице и дечаци из три државе који су успешно прошли неколико нивоа такмичења на националном нивоу.

Све честитке-Николина и Емилија са тренером Слободаном Јојевићем и Љубивојем Вранићем

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.