СИМ државно финале у одбојци на песку 4. јула у Новој Вароши

Учествују најбоље екипе из целе Србије

Учествују најбоље екипе из целе Србије

Државно финале Плазма Спортских игара младих одржаће се од 1. до 9. јула на Златибору, изузев финала у одбојци на песку које је 4. јула у Новој Вароши. У учествоваће око хиљаду девојчица и дечака, узраста од шест до 16 година, из преко 50 општина и градова који су успено прошли све фазе такмичења. Они ће се борити за пласман на међународно финале које се по традицији игра крајем августа у Сплиту и на коме се такмиче најбоље екипе из Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

За звање најбоље екипе у Србији из Нове Вароши такмичиће се једино младе одбојкашице Златара Николина Јовановић и Емилија Ђајић и то у одбојци на песку.

Такмичења у оквиру Плазма Спортских игара младих су у 10 дисциплина. У општини Чајетина финалне борбе у девет дисциплина одвијаће се на три локације, док ће се У Новој Вароши утакмице у одбојци на песку играти на спортским теренима у Насељу.

-Спортске игре младих, у спортском смислу из године у годину расту и све је већи број број деце, који узимају учешћа у неком од спортова у оквиру игара. Премда, у свом називу, имамо реч спортске, што подразумева, пре свега тежњу за што бољим резултатом, наша мисија је другачија и нама је у основи игара дечији осмех. Ове године смо кроз различите облике наших активности направили око 180 дневних догађаја, што нам даје наду да ће овогодишње такмичење бити најмасовније до сад – каже Слободан Поповић спортски директор Плазма Спортских игара Србије.

Спортске игре младих основане су 1996. године и на њима је до сада учествовало више од 2,7 милона такмичара  из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Иако је ово аматерско такмичење, организација је на професионалном нивоу. На играма се дечаци и девојчице такмиче у обе конкуренције - фудбалу, кошарци, одбојци, одбојци на песку, тенису, трчању на 60 метара, рукомету, шаху и стоном  тенису, а најмлађи у игри „Између две ватре“. Међународно финале је у Сплиту за  дечице и дечаке из три државе који су успешно прошли неколико нивоа такмичења на националном нивоу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.