Савет: Како регистровати газдинство у седам коракa

Регистрација је  једноставна (Фото: Ж. Дулановић)

Регистрација је једноставна (Фото: Ж. Дулановић)

После годину дана од увођења еАграра и искуства које смо у процесу увођења стекли можемо прецизније дефинисати кораке које је потребно предузети како би се пољопривредно газдинство сигурно и брзо регистровало на тој платформи.

Уколико се регистрација ради уз помоћ паметног телефона, кораци су следећи:
1. Отворити емаил адресу
2. На телефон из Google Play продавнице скинути апликацију ConsentID
3. У Пошти, ПССС-у, локалној самоуправи извадити параметре за активирање ConsentID апликације
4. Скенирарти QR код или ручно унети параметре апликацију и на тај начин се активира мобилна апликација ConsentID.
5. На веб агреси erpg.eagrar.gov.rs носилац газдинства се пријављује уносом ЈМБГ или емаил адресе
6. На апликацији ConsentID се одобрава улаз на еАграр
7. На почетној страни еАграра бира се активност која се односи на пољопривредно газдинство. Може се радити измена података, поднети захтев за изводе из Регистра или потвре о активном статусу.

Препорука је да се у Катастру непокретности провери да ли је уписан ЈМБГ на свим парцелама које улазе у састав пољопривредног газдинства. Једино тако еАграр ће укључити парцеле у газдинство. Парцеле могу гласити на носиоца газдинства, али и на уписане чланове.

Препорука је и да се на сајту или апликацији Геосрбија провери свака парцела понаособ и тек после провере упише култура која се на њој налази.

Сама употреба платформ еАграра је једноставна. Важно је пратити кораке које су понуђени. Уколико и дође до грешке, она се може отклонити.

Поштовани пољопривредници сви који сте се регистровали преко електронске управе ОБАВЕЗНО проверавајте бар једном месечно ЕЛЕКТРОНСКО САНДУЧЕ .Ту Вам од сада стиже сва пошта коју Вам је поштар доносио по питању пољопривреде али и других докумената -порези.

Уколико је потребно пољопривредницима је доступна помоћ у Пољопривредној саветодавној и стручној служби ПССС Ужице, у свакој локалној самоуправи или позивом на број телефона 0800/106-107.

Саветодавац : Небојша Ђурић, ПССС Ужице

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.