Ново руководство општине бираће се 2. јула

У скупштинским клупама је 27 одборничких места

У скупштинским клупама је 27 одборничких места

Конститутивна седница Скупштине општине Нова Варош заказана је за уторак 2. јула, и на њој ће оборници бирати из својих редова председника и заменика председника општине.

И у новом сазиву већину ће имати коалицији око СНС, која је на недавним локалним изборима освојила 15 од укупно 27 одборничких мандата. Како се очекује и на другим челним местима у локалној смоуправи биће именовани представници ове политичке групације. Поред председника општине и његовог заменика, на констутутивној седници биће изабрани и председник и заменик председника Скупштине општине, као и чланови Општинског већа. У скупштинском материјалу који је с позивом за седницу достављен одборницима нису међутим наведена имена кандидата.

Новоименовани одборници ће на седници најпре размотрити извештај Општинске изборне комисије о резултатима локалних избора који су одржани 2. јуна. Подсећања ради, од 12.488 уписаних, гласало је 7.594 бирача , односно 60,81 посто, а изборни цензус прешло је пет од укупно шест изборних листа. Листа "Александар Вучић-Нова Варош сутра" коалиције у којој су Српска напредна странка, Социјалстичка партија Србије, Здрава Србија Милана Стаматовића, Српска странка Заветници-Милица Ђурђевић Стаменковски, ПУПС и ГГ „Нови људи за Нову Варош“ освојила је 15 одорничких мандата. По пет одборника имаће листа "Сложно за Нову Варош-Демократска странка, Српски покрет Двери, Нова Демократска странка Србије, и Покрет обнове краљевине Србије“ и листа ГГ "Опстанак" Димитрија Пауновића. Једног одборика имаће странка Ново лице Србије, као и ГГ "Бошњачка грађанска иницијатива".  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.