Нововарошанке прве на Спортским играма младих у одбојци на песку

Учествовало 20 екипа у обе конкуренције

Учествовало 20 екипа у обе конкуренције

Младе одбојкашице Златара Емилија Ђајић и Николина Јовановић, освојиле су прво место на Регионалном турниру у одбојци на песку Плазма спортских игара младих који је протеклог викенда одигран у Новој Вароши. Оне су се пласирале на републичко такмичењe где ће покушати да овере визу за Сплит и учешће на финалном међународном турниру, на коме су прошле године освојиле бронзану медаљу у конкуренцији вршњакиња из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Нова Варош је први пут била домаћин Регионалног турнира у одбојци на песку Плазма спортских игара младих. На терену за одбојку на песку који је изграђен у Насељу за потребе МОСИ, надметало се 12 екипа у женској и осам у мушкој конкуренцији, из Нове Вароши, Чајетине, Пријепоља, Прибоја и Сјенице. Код девојчица, друго место освојила је екипа „Сјеница 1“, а треће „Прибој 1“. Код дечака, прва два места су припала екипама из Пријепоља, „Принцезице“ и „Куда си пеек“, док су трећи били „Златарци“ из Нове Вароши. Према пропозицијама, пласман на републичко такмичење оставриле су две првопласиране екипе.

-Показали смо се као сјајан домаћин, па ће се и завршно републичко такмичење у одбојци на песку вероватно играти у Новој Вароши од 3. до 5. јула. У исто време, финални турнир у осталих девет дисциплина  је  на Златибору, и на њему ће се за одлазак у Сплит борити најбоље екипе са регионалних такмичења- каже за „Варошке новине“ Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Спортске игре младих основане су 1996. године и на њима је до сада учествовало више од 2,7 милона такмичара из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Иако је ово аматерско такмичење, организација је на професионалном нивоу. На играма се деца и млади, узраста од шест до 16 година, такмиче у 10 дисциплина у обе конкуренције - фудбалу, кошарци, одбојци, одбојци на песку, тенису, трчању на 60 метара, рукомету, шаху и стоном тенису, а најмлађи у игри „Између две ватре“. Међународно финале је по традицији у августу у Сплиту за девојчице и дечаке из три државе који су успешно прошли неколико нивоа такмичења на националном нивоу.

(Фотоси: Плазма спортске игре младих)

Шампионке-Николина и Емилија са тренером Слободаном Јојевићем

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.