Хит представа „Хотел 88“ у понедељак у Новој Вароши

Дом културе, 10- јун у 20 сати

Дом културе, 10- јун у 20 сати

Хит представа  „Хотел 88“ гостује у понедељак 10. јуна у Дому културе „Јован Томић“ у Новој Вароши. Представа почиње у 20 сати, а карте се могу купити радним данима од 10 до 14 сати, по цени од 500 динара.

Представу „Хотел 88“ режирала је Сташа Копривице, а играју прваци београдског глумишта Андрија Кузмановић, Тамара Крцуновић, Јелисавета Орашанин и Владимир Алексић. Не би било изненађење да се у Новој Вароши у представи појаве и Милан Марић и Анђела Јовановић, који су „златна“ резерва главном глумачком четверцу.

Реч је о урнебесној, а романтичној комедији, која је премијерно изведена пре осам година. Већ тада је наговештавала да ће померити границе на позоришном „небу“, а да се то и десило, сведоче подаци да је до сада имала близу хиљаду извођења у 12 држава и 57 градова широм Европе. Погледало ју је више 128.000 гледалаца, који сматрају да је овај комад „својеврсна колективна терапија смехом“.

Представа „Хотел 88“ урађена је по мотивима холивудске приче „Приватни живот“ Ноела Кауарда из 1931.године. Радња се одвија у једном хотелу, а ликови су прилагођни савременом добу и менталитету. Прича прати „цртице“ из живота четворо занимљивих људи , два млада брачна пара, које спајају љубав и слична интересовања.

-Представу у основи карактерише хумор, али не ради се овде о комедији која је сувопарна, са монотоним сценама, већ бескрајно смешним и забавним. Она, ипак, гледаоца на крају мотивише на размишљање, у првом реду о предрасудама које постоје за одређене професије и животне ситуације. Желела бих да се сваком у животу бар једном деси „хотел 88“. Да осети простор слободе, игре, смеха, љубави и разумевања – каже о комаду  Јелисавета Орашанин Теодосић.

Њене речи су можда и најбољи позив Нововарошанима да дођу на представу и сат и по уживају у више него духовитој причи и бравурама популарних срспких глумаца.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.