Пси луталице заклали и ранили више од 30 оваца у Дражевићима

Ништа слично се не памти - Горан Дулановић

Ништа слично се не памти - Горан Дулановић

Пси луталице преполовили су јуче стадо Горана Дулановића у Дражевићима. Заклали су 26 грла, оваца и јагњади, док је више рањено и тешко да ће преживети. Део стада побегао је пред чопором у околне шуме и не зна им се судбина.

На стадо са више од 80 грла у засеоку Мокреч чопор је ударио у јутарњим часовима. Овце су се налазиле у загради изнад породичне куће, заклоњене од погледа, па нико од комшија ништа није приметио.

-Када сам се око 11 часова вратио из Нове Вароши, имао сам шта да видим. Свуда по дворишту лежала су лешине оваца и јагњади, док су пашчад испред штале јела утробу заклане овце. Било их је седморо у чопору, побегли су према шуми у правцу каменолома код тунела на магистрали- каже за „Варошке новине“ Дулановић.

Он је, каже, отишао у град око 7.30 часова како би купио изолаторе за електричну чобаницу којом је планирао да тај дан огради оближњи пашњак. Код куће никог другог није било, што је чопор искористио.

- Највише закланих брава пронашао сам у самој штали, у коју су овце вероватно покушале да се склоне али их је чопор стигао. Штета је велика, јер је заклано 19 јагњади и седам оваца, пет грла је рањено и тешко да ће преживети, док четири овце и седморо јагњади нигде нема. Јуче поподне сам уз помоћ комшија у околним шумама пронашао десетак живих јагњади и вратио их у стадо, али страхујем за остала- каже Дуланивић.

Догађало се и раније да пси луталице ударе на стада у Дражевићима и околним селима, али се не памти да су некада причиниле оволику штету. Мештани су у страху, и траже заштиту од надлежних.

-У Боранијашима су недавно заклали једну овцу, а постоји и снимак видео-надзора на коме се види како пас луталица износи у чељустима јаре из штале. Чопор је ударио и на стадо у Дукама али су мештани на време реаговали и спречили штету. Сумњамо да се чопор крије у стенама изнад каменолома-каже Дулановић.

Штета је велика

Лешине свуда по дворишту

Покушале да се склоне у шталу али их чопор стигао

У стаду има и рањених грла, али тешко да ће преживети

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.