Нововарошанима две награде на Фестивалу аматерских позоришта

Представа

Представа "Протуве пију чај" Аматерског позоришта Дома културе

У Пријепољу је управо „спуштена завеса“ на 13. Фестивал аматерских позоришта Западне Србије, а свеукупни победник је представа „Омер и Мерима“ Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље. Две награде дошле су и у Нову Варош. Глумац Аматерског позоришта Дома културе „Јован Томић“ Небојша Радишић освојио је награду за најбољу епизодну мушку улогу, а академски сликар Станко Никачевић за најбољу сценографију у представи „Протуве пију чај“ у режији Драгана Јаковљевића.

Представа Аматерског позоришта из Нове Вароши  била је једна од четири које су изведене у такмичарском делу програма.Осим Нововарошана и Пријепољаца, на традиционалној позоришној смотри, учествовао је и ансамбл „Књаз“ из Пожеге са комадом „Атентат“ и позориште из Уба са представом „Доктор Молијер“.

Према одлуци чланова  селекционе комисије фестивала, којом је председавао позоришни редитељ Немања Савковић, Пријепољци су освојили и награде и за најбољу режију и главну епизодну женску улогу. Похвала за колективну игру и најбољу мушку улогу припала је аматерима из Пожеге, док је наградом за најбољу оригиналну музику припала позоришту из Уба.

Представу „Омер и Мерима“ имаће прилику да ускоро погледа и публика у Кули где ће се одражати Републички фестивал аматерских позоришта Србије.  

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.