„Сложна браћа“ платила екскурзију основцима из Акмачића

Отишло свих 39 ђака - јутрос на путу за Врњачку Бању

Отишло свих 39 ђака - јутрос на путу за Врњачку Бању

Ђаци Основне школе „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима, од првог до шестог разреда, отпутовали су јутрос на једнодневну ескурзију у Врњчку Бању захваљујући донацији родитеља једног њиховог школског друга.

Отпутовало је 39 ђака колико их има у првих шест разреда, а све трошкове екскурзије спонзорисао је Зоран Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“ из Дрмановића. Износ донације је око 180.000 динара, 4.500 динара по ученику. Гест за сваку похвалу.

-Од сина који је и сам ђак петог разреда ове школе сазнао сам да доста деце нема средстава за одлазак у Врњачку Бању, па сам решио да спонзоришем пут и ручак за све. Надам се да ће мојим примером кренути и други приватници и да ће више помагати школе и ђаке. У ову школу сам некада ишао и ја и за њу ме вежу само лепе успомене -каже за „Варошке новине“ Зоран Пурић.

За разлику од њих, 15 ученика који похађају седми и осми разред неће ићи на своју екскурзију. План је био да она траје три дана и да се путује у Ниш, али се цена коју су понудиле туристичке агенције није свидела родитељима.

-Најнижа понуда која је стигла на тендер износила је 27. 000 динара по ученику, што је заиста много за три дана пута и два ноћења. Родитељи су листом били против- каже директор школе Бојо Обућина.

Иначе, ОШ „Момир Пуцаревић“ има укупно 54 ђака и најбројнија је сеоска школа у нововарошком крају. Осим у матичној школи у Акмачићима, настава се одвија и у четвороразредним издвојеним одељењима у Дрмановићима, Радијевићима и Виловима.

-Заустављен је негативан тренд, па је у задње две године број ђака у благом порасту. Ове нам одлази девет осмака, а долази десет нових ђака, седам првачића и троје деце из Аљиновића, општина Пријепоље, где се вероватно гаси четвороразредна школа- каже Обућина.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.