Завршна приредба предшколаца - опроштај уз игру и песму

Завршна приредба, синоћ у Дому културе

Завршна приредба, синоћ у Дому културе

Занимљив културно-забавни програм, прегршт дечјих осмеха, мало треме и по нека сузица обележили су овогодишњу завршну приредбу предшколаца. Свечани испраћај полазника Предшколске установе „Паша и Наташа“ из генерације 2017/2018-те, и овог пута пута је до последњег места испунио велику салу Дома културе, а од „мале“ школе и својих васпитача опростило се синоћ 90 малишана стасалих за полазак у први разред.

У тематски разноврсном рециталу учествовали су предшколци из матичне установе из Нове Вароши и мешовитог одељења из Акмачића. Они су, разиграни и распевани, разгалили душе својих суграђана и суграђанки, који су их, након сваке извођачке тачке, наградили аплаузима у знак подршке и охрабрења да на што бољи начин искажу сав свој таленат.

Као „на траци“ , на сцени су се смењивале плесне кореографије, рецитације, кратке и шаљиве драмске форме, као и ритмичко-балетске, фолклорне и поп-рок нумере. Кроз шаренило костима и непресушни таленат, девојчице и дечаци су кроз игру, песму, глуму на најлепши начин приказали лепоту њиховог одрастања у Предшколској установи „Паша и Наташа“. „Другарство“, „Танец“, „Јој, Анице“, „Љубав је“, „Време је за вртић“, „Кишобран за двоје“, „Мартина“, „Учитељица“, „Пера као доктор““, „Љубавни јади“ , „Мексиканци“ - само су неки од драмско-рецитаторских форми и музичких нумера који су предшколци извели. Како би читава атмосфера била свечарска, васпитачице и поједини родитељи побринули су се и да сцена буде адекватно украшена, а ни једни ни други нису крили задовољство што су овим малишанима помогли да што безболније одшкину школска врата.

-Сваком васпитачу је велика част да своју генерацију изведе на прави пут и да деца вртић памте као најлепши и најбезбрижнији период одрастања.Трудили смо се, а надамо се и успели, да код деце развијемо креативност, потенцијале, умења и вештине неопходне за њихов наставак школовања – каже за "Варошке новине" Дана Гудурић, директорка Предшколске установе „Паша и Наташа“.

Ова установа уједно је обележила и 44-годишњицу успешног рада и постојања. Тренутно има више од 320 полазника свих узраста, од јаслица до предшколске групе.

- Васпитачи чине све да њихов одговоран посао буде инспиративан и забавно-едукативан јер је то начин да достигну циљ. А то је срећно и задовољно дете припремљено не само за школу, већ и живот пун изазова који је пред њим- каже Гудурић.
-----------------
ПОМОЋ ЗА ПАВЛА

Завршна приредба предшколаца, осим забавно-едукативног, имала је и хуманитарни карактер. Предшколска установа „Паша и Наташа“ и Дом културе „Јован Томић“ организавли су акцију прикупљања добровољних новчаних прилога за помоћ у лечењу десетогодишњег дечака Павла Грбића.

Павле је, иначе, оболео од тешког облика церебралне парализе, а дуготрајан процес његовог лечења подразумева, између осталог, и бројне и континуиране рехабилитационе третмане, физикалне терапије, рад са логопедом, ортопедска помагала и слично.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.