Радничке спортске игре одложене за септембар

Прошле јесени учествовало десет екипа

Прошле јесени учествовало десет екипа

Радничке спортске игре које су требале да буду свечано отворене вечерас на теренима у Насељу, одлажу се за септембар. Како кажу у Спортском савезу Нова Варош разлог je „организационe природе“.

План је био да се запослени у приватним и јавним предузећима и установамана на овим играма такмиче у малом фудбалу, баскету (3 х 3), одбојци, стоном тенису, шаху, спортском обарању руке, пикаду и надвлачењу конопца, као и у четири атлетске дициплине - у трчању на 100 и 400 метара, скоку у даљ и бацању кугле.

-Како се испоставило, 'Лимске ХЕ' које имају такмичара и екипа у свим спортовима, почетком јуна учествују на играма радника ЕПС-а 'Електријади', а у обавезама су и запослени у просвети. Ни другима није одговарао овај термин, па смо одлучили да Радничке одложимо за септембар, када се оне по традицији и одржавају- каже за „Варошке новине“ Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Прошле године Радничке спортске игре почеле су 19. септембра а завршене у октобру. Учествовало је укупно десет екипа, а одзив је био нешто слабији него пре. Свеукупни победник била је „Просвета“, док је друго место у генералном пласману припало Дому здравља, а треће „Лимским ХЕ“. Такмичили су се још и Туристичка организација „Златар“, Општинска управа, „Пластика“, Предшколска установа „Паша и Наташа“ и „ЕС комерц“.

-Јесенас ће се Радничке играти почетком септембра, а припреме, пријаве и жреб завршићемо у августу. Желимо да искористимо лепо време, а и дан је дужи па рачунамо да неће морати да се пуно игра под рефлекторима или да се због кише сели у халу. То је и био мотив да игре ове године закажемо за крај маја, али нисмо добили подршку. Из сличног разлога, радничке спортске игре се ових дана играју у Пријепољу и низу других места- каже Вранић.

Радничке спортске игре обновљене су 2015. године, а организује их Спортски савез Нове Вароши под покровитељством Општине Нова Варош. Ово су седме по реду.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.