Влада Србије поклонила још један санитет Дому здравља

Ново санитетско возило стигло у Нову Варош

Ново санитетско возило стигло у Нову Варош

Влада Србије обезбедила је још једно санитетско возило са пратећом опремом за потребе Дома здравља у Новој Вароши.

-Реч је о новом, савремено опремљеном санитету за збрињавање пацијената у хитним случајевима. Додатна предност овог возила је у томе што је технички опремљен са двоје носила односно може да се користи за истовремено збрињавање два 'лежећа' пацијента, што до сада нисмо имали, а недостајало нам је – појашњава др Бранко Поповић, директор Дома здравља.

Он за „Варошке новине“ додаје да је нови санитет поверен интерној Служби хитне помоћи и пуно ће значити у случајевима ургентних интервенција, што је важан сегмент у генералном унапређењу квалитета здравствене заштите становништва на територији општине Нова Варош.

Возило, иначе, има и сву другу неопходну опрему за рад ургентних екипа и хитно збрињавање пацијената, међу којима су ЕКГ апарат, дефибрилатор, монитор, кисеоник...

-Возни парк Дома здравља тренутно располаже са четири комплетно опремљена санитета, а на јесен очекујемо још једно возило овог типа, које ће нам бити додељено у оквиру редовне техничке помоћи Министарства здравља. То ће оптимално задовољити потребе и олакшати велики број транспорта ка Ужицу и другим већим здравственим центрима – каже још за наш лист др Поповић.

Возни парк овдашње здравствене установе је, иначе, један од опремљених у региону. Током последње деценије набављено је укупно 13 возила. Осим четири санитетска, Дом здравља располаже и са четири теренска возила, два специјализована за превоз пацијената на дијализи, као и три аутомобила намењена за негу и помоћ и теренски рад по сеоским месним заједницама.

-Бележимо позитиван тренд да возни парк сваке године зановимо бар једним новим возилом, а све захваљујући ресорном Министарству и донацијама локалне самоуправе и очекујемо да ће тако бити и у наредном периоду – додаје др Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.